חברת פרוטאולוג’יקס (ת"א: פרטל), העוסקת בפיתוח תרופות, הודיעה היום, כי קיבלה תשלום ראשון בסך של חצי מיליון דולר המהווה אחד מתוך ארבעה תשלומים בסך כולל של 2 מיליון דולר שיועברו לחברה מחברת GSK במהלך 12 החודשים הבאים. כזכור חברת פרוטאולוג’יקס התקשרה בהסכם עם GSK לשיתוף פעולה ורישוי.


לדברי אבישי לוי, מנכ"ל פרוטאולוג’יקס: " GSK העבירה תשלום ראשון מתוך ארבעה שצפויים להתקבל מהענק העולמי במהלך השנה הקרובה לפי הסכם שיתוף הפעולה בינינו. בכוונתנו להשתמש בכסף להמשך המחקר והפיתוח שלנו. אנו גאים בשיתוף פעולה עם מובילה עולמית שהביעה אמון בטכנולוגיה שלנו. "


שלושת התשלומים הנוספים, בסך כולל של כ- 1.5 מיליון דולר, צפויים להתקבל כבר במהלך השנה הקרובה, וזאת לאחר ש- GSK כבר השקיעה סך של 5.5 מיליון דולר בפרוטאולוג’יקס: כ- 2.5 מיליון דולר בהנפקת החברה, ועוד 3 מיליון דולר כתשלום מיידי עם חתימת ההסכם בין פרוטאולוג’יקס ל- GSK.


במסגרת ההסכם בין החברות, חברת פרוטאולוג’יקס צפויה לקבל מ- GSK תשלום שנתי של כולל של 2 מיליון דולר למימון המחקר והפיתוח בשנת 2010 ו – 1.7 מיליון דולר לשנה, בשנתיים שלאחריה. בנוסף כולל ההסכם תשלומי אבני דרך שונים בכל אחת מהתוכניות עבור איתור מולקולה מועמדת לתרופה, התקדמות בשלבי הניסויים בבני אדם, אישור של רשויות הבריאות השונות לשווק והגעה להיקפי מכירות משמעותיים. התשלומים ינועו בין3 מיליון דולר ל- 176 מיליון דולר לתרופה. כמו כן, פרוטאולוג’יקס תקבל תמלוגים של4% נטו מהיקף המכירות של המוצרים שיפותחו על בסיס שיתוף הפעולה המחקרי בינה לבין GSK.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש