חברת יורופורט העוסקת בייזום פרוייקטים בתחום הנדל"ן בחו"ל ובישראל ואשר אגרות החוב שלה שהונפקו לציבור נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב, הגישה למחוזי בעיר, תביעה ע"ס 10 מיליון ש"ח ( לצרכי אגרה) כנגד גיא דבורין מת"א שהעניק שירותי ייעוץ וניהול של פרוייקטים בתחום הנדל"ן לחברה הציבורית דירקט קפיטל אינווסטמנט שנרכשה על ידי יורופורט ביוני 2009.

 

בתביעה נאמר כי דבורין העניק לחברות בנות של דירקט קפיטל שירותים של איתור פרוייקטים בתחום הנדל"ן בעיקר בחו"ל ובכלל זה בין היתר, בדיקה של הפרוייקטים והגעה להסכמים לרכישה ו/או השקעה באותם פרוייקטים וכל זאת תמורת מיליוני שקלים ששולמו לו במהלך השנים 2006-2009, וכי הוא זה שעניין את בעל השליטה בתובעת מוטי קירשנבאום ברכישת השליטה בדירקט קפיטל שנקלעה למשבר פיננסי ובחודש דצמבר 2008 עמדה יתרת חובה לבעלי אגרות החוב שלה על כ-260 מיליון ש"ח והיא הודיעה על אי יכולתה לפרוע את מלוא החוב.

 

לטענת התובעת, התחייבויותיו המפורשות של דבורין לביטול ההסכמים מינואר 2009 שהסדירו את יחסיו עם דירקט קפיטל לקבלת אחוזים ממכירה ו/או מימוש פרוייקטים ואשר נחזו בעיני התובעת כלא סבירים, לא שקולים ואינם הוגנים מבחינתה של דירקט, סללו את הדרך בפניה לרכישת השליטה בדירקט, בד בבד עם הגעה להסדר עם בעלי אגרות החוב של דירקט ובעלי מניותיה. החל מיוני 2009 העסיקה התובעת את דבורין בהתאם למוסכם עימו ואף שילמה לו את הריטיינר החודשי המוסכם בסך 10,000 יורו ואף החלה להיערך לביצוע הקצאת האופציות לדבורין לרכישת מניות בדירקט, כמוסכם בין הצדדים.

 

ואולם, לטענת התובעת, כבר מתחילת הדרך הפר דבורין את התחייבויותיו בהסכם לעסוק מרבית זמנו בענייני דירקט, בכך שהקדיש לענייניה שעות בודדות בלבד מדי שבוע (אם בכלל) וכל זאת בשעתה הקשה של דירקט בה נלחמה על חייה. בנוסף, ניהל הנתבע בתקופה בה היה אמור להעמיד את מרבית זמנו לדירקט, פעילויות ועסקים אחרים באופן שאינו עולה בקנה אחד עם התחייבויותיו על פי ההסכם עימו. כמו כן התכחש הנתבע להתחייבותו לפעול לביטולם של הסכמי ינואר 2009 המסדירים את יחסיו עם דירקט והחלפתם ובמהלך חודש מאי 2010 אף הגיש לבית משפט בקפריסין תביעה כנגד דירקט קפיטל והחברות הבנות להצהיר על תקפותם של הסכמי ינואר 2009.

 

התובעת מצינת כי עד היום השקיעה בדירקט קפיטל כ-33 מיליון ש"ח ואולם השקעה זו מצויה על בלימה שעה שתביעתו של דבורין תלויה ועומדת מאחר ותביעה זו חרף היותה משוללת כל יסוד, מטילה צל כבד על הפרוייקטים השונים של חברות הבת של דירקט ובהמשך ישיר מקשה על התובעת כבר היום לגייס כספים בין אם בדרך של גיוס הון מהציבור ובין אם באמצעות הכנסת שותפים שישקיעו בתובעת ו/או בדירקט, ואם יצליח הנתבע בתביעתו, הדבר עלול לגרום לתובעת נזק כספי עצום עד כדי אובדן חלק ניכר מהשקעותיה בדירקט קפיטל.

 

אשר על כן מבקשת עתה יורופורט מהמחוזי בת"א להצהיר כי בהגשת תביעתו לאכיפת הסכמי ינואר 2009 עם החברות הבנות של דירקט קפיטל, הפר הנתבע את התחייבויותיו כלפיה וככל שתביעתו תתקבל עליו לשפותה ו/או לפצותה בגין כל הנזקים הכרוכים בכך לרבות אובדן חלק ניכר מהשקעותיה בדירקט. לצרכי אגרה בלבד מעריכה יורופורט נזקים אלה בסכום של 10 מיליון ש"ח.

 

ניסיונות המערכת להשיג את תגובתו של גיא דבורין העלו חרס.

 

באדיבות יצחק דנון, דסק החדשות של אתר הפורומים המשפטיים – מענה מקוון הניתן על ידי עורכי דין בישראל, מומחים בתחומם.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש