שבוע תנודתי ואדום עבר על שוקי העולם בכלל ועל השוק המקומי בפרט. עיקר הירידות נרשמו על רקע הורדת הדירוג ליוון, פורטוגל וספרד והחשש כי משבר חדש לפנינו. כמובן, ששבוע הפקיעה בשוק המקומי הוסיף שמן למדורה ויצר שורט סקוויז, תוך כדי מחזורי מסחר אדירים ועליית סטיות התקן הגלומות באופציות המעו"ף עד לרמה של 19%.
סיכום מדדים שבועי: מדד המעו"ף ירד ב-2.95%, מדד ת"א 75 ירד ב-2.02%, מדד היתר 50 ירד בשיעור של 1.94% ומדד הבנקים התרסק ב-4.89%.
מבט קדימה לעבר חודש מאי: ישראל: בשבועות קודמים הערכנו כי השוק המקומי יסבול מירידות שערים משתי סיבות עיקריות: הסיבה הראשונה הינה מדד מנהלי הרכש רשם ירידה חדה בחודש מארס וירד לרמה של 55.9% (ירידה של 7.2% מהמדד הקודם שעמד על 63.3%), דבר המעיד על האטה בקצב הגידול של הייצור התעשייתי מזה מספר חודשים. הסיבה השנייה היא מעבר המשק הישראלי ב-26 למאי ממדד המדינות המתפתחות למפותחות. מהלך אשר יקטין את שווי האחזקות של ישראל במדד העולמי מרמה של 2.8% בה נמצאת כיום, עד לרמה של 0.39%. כתוצאה מכך, בטווח המיידי יאלצו מנהלי קרנות ותעודות סל בארה"ב וברחבי העולם למכור את האחזקות. תהליך זה עלול להוביל לירידות שערים בשוק ההון המקומי. בשבוע שחלף נוספו שני גורמים נוספים, שלהערכתנו ימשיכו להעיב על השוק המקומי ויובילו לירידות שערים וזאת בעיקר במדדי המשנה:
הגורם הראשון: הורדת דירוג האג"ח של יוון ( עד לרמה של אג"ח "זבל"), פורטוגל וספרד שהגבירה את החשש כי משבר חדש לפנינו. החשש הוא מפני משבר שיצבור תאוצה בגוש האירופאי. דבר זה גרר ירידות חדות בכל שוקי העולם. הגורם השני: סיבות טכניות. מדד המעו"ף שבר את רמת התמיכה המצויה ברמת 1180 נקודות כלפי מטה במחזור גבוה. דבר זה עשוי לגרור את המדד עד רמת התמיכה הבאה שמצויה ב-1120 נקודות. שבירה של רמה זו תגרור ירידה עד לרמה של 1100 נקודות. במידה שהמדד יגיע לנקודה זו, תהיה זו הזדמנות כניסה בשלב ראשון לשוק המניות. נציין כי נתוני המאקרו החזקים בארץ, המשך מגמת צמיחה במשק (צפי:3.7% בשנת 2010) וירידה בשיעור האבטלה בצירוף תחזית אופטימית ל- 2011, ימשיכו לתמוך במגמת העלייה בטווח הארוך .