הבוקר פקעו (ה’) האופציות על מדד המעו"ף לחודש אפריל ברמה של 1,172.2 נקודות - מתחת לרמת ה-1,180. הפקיעה הייתה ברמה יחסית נמוכה ששיקפה ירידה של 1.16% משער הבסיס ובמחזור מסחר גבוה של כ-1.277 מיליארד שקלים. לפי הפוזיציות הפתוחות מיום שלישי, שכן הפוזיציות לא מפורסמות יום לפני הפקיעה, מראים שסוחרי המעו"ף הגדולים אשר נחשבים לכל יכולים בבורסה המקומית נפגעו והשמועה אומרת ששחקן גדול כתב פוזיציה גדולה על פוט 1,180 והפסיד בה המון כסף.
האם סוחרי המעו"ף מכינים מלכודת לציבור להחזיר את ההפסד?
הבוקר לאחר הפקיעה הצביור החל מוכר מניות בהמוניו כאשר מדד הת"א 25 יורד בזמן כתיבת שורות אלו ב1.6% בזמן שאירופה עולה, הקאק עולה 0.8% והדקס עולה בכ-0.5%. ארה"ב שסגרה את יום המסחר אמש באווירה חיובית והחוזים הנסחרים ברגעים אלו בעלייה גומרים לנו לתהות מדוע השוק בארץ יורד כעת? התשובה לכך נעוצה בשני גורמים:
1. סיבה עיקרית: הציבור ששומע על המצב באירופה זורק סחורה מפחד.
2. סיבה משנית: סוחרים גדולים מוכרים מניות תוך כדי כתיבת אופצויות פוט.
כלומר הסוחרים מנצלים את הפחד של הציבור על מנת למכור להם אופציות פוט ביוקר וייאלצו אותם שבוע הבא לממש בהפסד ויקצרו רווח קצר טווח.
הערכות למצב באירופה :
המצב באירופה אמנם קשה ואין ברצוננו להרחיב ולהגדיל את הפחד אך הערכה הרווחת כעת במירב הגופים המוסדיים באירופה היא שחבילת סיוע ותוכנית כלכלית חדשה בפתח שתגובש ע"י גרמניה, ארה"ב סין ויפן בחסות קרן המטבע הבינ"ל ולכן בשעות אלו ניתן לראות את היורו מתחזק מול הדולר. החלטת הנגיד האמריקאי להשאיר את הריבית על כנה ביחד עם הערכה שהריבית תישאר נמוכה תמשיך לדעתנו להחזיק את השוק בטווח הקצר.