יצחק ניסן<br>
יצחק ניסן

"התעשייה האווירית מפעילה ב-5 השנים האחרונות תהליכים חדשניים בנושאי רכש של חומרי גלם, רכיבי אלקטרוניקה ושירותי מיחשוב ותוכנה. הצלחנו לחסוך בשנת 2010 – 143 מיליון דולר לעומת 131 מיליון דולר ב-2009, שיפור של 9% . יעד החסכון ל-2011 הוא 191 מיליון דולר". כך מסר מנכ"ל התעשייה האווירית, יצחק ניסן.

 

היום (21.9.2011) מתקיים בכפר המכביה ברמת-גן כנס ארגון מנהלי רכש ולוגיסטיקה. במסגרת הכנס מציג יעקב גולדמן, סמנכ"ל לתפעול רכש ולוגיסטיקה בתעשייה האווירית, נתונים חדשים על הרכש שמבצעת החברה.

 

60 אחוז מתקציב התעשייה האווירית – כ-2 מיליארד דולר בשנה – מוקצים לרכש ועל רקע זה מפעיל המנכ"ל ניסן מדיניות קפדנית של שיפור מתמיד והתייעלות בתהליכים וקריטריונים לביצוע הרכש.

 

השיפור העיקרי בתהליכי הרכש הושג על ידי קליטת אקדמאים צעירים לגופי הרכש, הקמת מוקדי רכש טכנולוגיים, שינויים בתוכן וסטנדרטיזציה להורדת עלויות המוצרים ובניית שרשרת אספקה אמינה.

 

"לתעשייה האווירית יש כיום, בממוצע, 5000 ספקים פעילים לעומת כ-8040 בשנת 1999, כאשר 90 אחוזים מרכש החברה מגיע מ-780 ספקים. כל היתר מגיע מספקים קטנים יותר. שאיפת התעשייה האווירית" , אומר גולדמן, "להקים שרשרת של ספקים אסטרטגיים שיספקו מערכות וזיווד למפעלי החברה ולהקטין התלות במספר רב מאוד של ספקים".

 

מכירות התעשייה האווירית בחציון הראשון של 2011 צמחו ב-11% והסתכמו ב-1.8מיליארד דולר בהשוואה ל-1.6 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

 

הרווח הנקי בחציון הראשון של 2011 הסתכם ב-79 מיליון דולר (4% מהמכירות) בהשוואה ל-55 מיליון דולר בתקפה המקבילה אשתקד ( 3% מהמכירות), גידול של 44%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש