חברת תקשוב, החברה הגדולה בישראל בתחום מוקדי השירות הטלפוניים חנכה אמש (ה’) בבני ברק מוקד שירות עבור קופת חולים מאוחדת שמעסיק נשים חרדיות. במוקד מועסקות עתה למעלה ממאה נשים חרדיות המתגוררות בעיר. במהלך השנה הקרובה המוקד צפוי להרחיב פעילותו ולהגדיל את מספר הנשים המועסקות בו בשיעור ניכר. מוקד זה מצטרף למגמה הולכת וגוברת בתקשוב ששמה לה למטרה להעסיק נשים חרדיות במתקניה ברחבי הארץ.

 

לצורך הקמת המוקד, פעלה תקשוב להתאמת המקום לאופי הייחודי של אוכלוסיית הנשים החרדיות, כך שיכלול סביבת עבודה נפרדת וכשרה התואמת את רוח ההלכה, משמרות עבודה נוחות המתחשבות בימי חג וצום ועוד.

 

הרב יעקב ליצמן, סגן שר הבריאות, התייחס לנושא של העסקת נשים חרדיות. "חרדיות נותנות עבודה נטו. מוסר העבודה גבוה והצורך לעבוד ולפרנס את הבית הופך אותן לעובדות מעולות. את הנשים החרדיות לא תמצאו באוהלים – לא בגלל שמצבן טוב, ההיפך הוא הנכון, מצבן הכלכלי קשה יותר, אלא בגלל שזו אינה דרכן".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש