מחר (יום ג’) יתקיים "יום כחול לבן" בכנסת. את היום החגיגי יזם מטה כחול לבן במשרד התמ"ת ובהשתתפות התאחדות התעשיינים וההסתדרות בחדשה. יום זה הוא חלק ממהלך ארוך טווח של משרד התמ"ת לעידוד צריכה מקומית לצורך צמיחת הכלכלה הישראלית.

 

ביום זה כנסת ישראל תירתם למען התעשייה הישראלית על כל רבדיה ותציין את חשיבותה למשק הישראלי וצמיחתו.

 

עוד ציין שמחון כי: "תמיכה בתעשייה הישראלית גדולה כקטנה תאפשר צמיחה כלכלית, הרחבת המשק המקומי, צמיחה של עסקים חדשים ובעקבותיהם מגוון מוצרים גדול יותר והגברת התחרותיות."

 

יום כחול לבן יסכם את פעילות מטה כחול לבן לאורך השנה: פעילות עם ילדים בבתי הספר במסגרת פרויקט "תעשיידע", קמפיין גאווה לאומית שעלה בסמוך ליום העצמאות, תחרות גולשים בפייסבוק, הענקת תווי מיוצר בישראל ללמעלה מ- 500 חברות ותעשיות ישראליות ועוד..

 

חברי הכנסת יתבקשו באותו היום לחתום על אמנת "כחול לבן" ובה התחייבות והצהרה לפעול לקידום התעשייה הישראלית לעודד צריכת כחול לבן, לסייע ככל שנדרש להגברת המודעות לערכה של התעשייה כדי להבטיח את כושרה לתחרות בשווקי העולם ולמען שגשוגה הכלכלי והחברתי של מדינת ישראל.

 

בנוסף יתקיימו דיונים פומביים בוועדות העבודה והרווחה ובוועדת החינוך בנושאים שונים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש