114 חברות ב-15 מאגדים חדשים ישתתפו בתכנית קרן המאגדים לשוק העולמי של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד התמ"ת, ויזכו לתמיכה בהיקף של 19 מלש"ח.
תכנית מאגדים נותנת סיוע לקבוצות של יצואנים בתחומים דומים, שמחזור העסקאות של כל קבוצה אינו עולה על 30 מיליון דולר לשנה. הסיוע ניתן עבור פעילות שיווקית כמו סקרי שוק, הוצאות פרסום, השתתפות בתערוכות ובכנסים ועוד, ומנצל את יתרון הגודל של קבוצה לעומת יצואן בודד.
המאגדים החדשים כוללים יצואנים בתחומים של הלבשה ותכשיטים, שיווק, חקלאות, אנרגיה, מים, מזון, תעשייה, תקשורת וטכנולוגיה. לצד המאגדים החדשים שאושרו, הסוכנות תומכת ב-15 מאגדים פעילים. בנוסף, 17 מאגדים חדשים מצויים בתהליך התהוות.
רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים במשרד התמ"ת מציין כי "תחום היצוא הוא תחום קשה במיוחד עבור עסקים קטנים, שכן לצד האתגרים הרגילים של ניהול עסק, קיים האתגר של פעילות בשווקים חדשים ולא מוכרים. עבור מוצרים רבים זו הדרך היחידה להתפתח, שכן השוק המקומי הוא קטן, ולכן אנחנו רואים חשיבות רבה בסיוע הממשלתי. המודל של תכנית מאגדים יוצר קשרים בין יצואנים שפועלים בשדות דומים, ומייצר מסה קריטית של פעילות שמצמצמת את עלויות השיווק עבור היצואן הבודד. משנה לשנה עולים הביקושים להשתתף בתכנית, ויצואנים רבים יותר רואים בה אמצעי יעיל לקידום כושר הייצוא שלהם. בכוונת הסוכנות להמשיך ולהשקיע מאמצים בפיתוחה".