קרדיט: Airbus
קרדיט: Airbus
תקציר הכתבה
חברת התעופה ישראייר, שבשליטת רמי לוי, מציגה תוצאות חלשות לרבעון השני של שנת 2026. בהמשך להפסד של 14 מיליון דולר ברבעון הראשון, העמיק ההפסד הנקי של החברה ברבעון השני והסתכם ב-18.5 מיליון דולר. הגורם המרכזי לפגיעה בתוצאות הוא נזקי הלחימה מול איראן, שהובילו לירידה של כ-200 אלף נוסעים במחצית הראשונה של השנה. הרווח הגולמי נשחק כמעט לחלוטין וצנח ל-1% בלבד מההכנסות, לעומת 10.4% ברבעון השני של 2025. השחיקה החדה ברווחיות נובעת בעיקרה מהתייקרות משמעותית בעלויות הדלק הסילוני. החברה הקצתה 1.1 מיליון דולר לקליטת שני מטוסים רחובי גוף ראשונים, במטרה להשיק קו טיסות ישיר לארה"ב. מכירת הכרטיסים מתוכננת להתחיל בשבוע האחרון של אוגוסט, לקראת טיסה ראשונה באמצע אוקטובר.

חברת התעופה ישראייר, שבשליטת רמי לוי, מציגה תוצאות חלשות לרבעון השני של שנת 2026. בהמשך להפסד של 14 מיליון דולר ברבעון הראשון, העמיק ההפסד הנקי של החברה ברבעון השני והסתכם ב-18.5 מיליון דולר. מתחילת השנה מציגה החברה הפסד מצטבר של 32.5 מיליון דולר.

הגורם המרכזי לפגיעה בתוצאות הוא נזקי הלחימה מול איראן, שהובילו לירידה של כ-200 אלף נוסעים במחצית הראשונה של השנה. למרות ההפסדים, מנכ"ל החברה, אורי סירקיס, שומר על טון אופטימי והצהיר בשיחת המשקיעים כי "הרבעון השלישי יהיה מצוין" וכי החברה צפויה לסיים את השנה ברווח דו-ספרתי. בשוק ההון, מנגד, פחות התרשמו מההבטחות לעתיד, והמניה מגיבה בירידה של כ-5% במסחר.

שחיקה חדה ברווח הגולמי וזינוק בהוצאות הדלק

שורת ההכנסות של ישראייר ברבעון השני נותרה יציבה יחסית ברמה של 140.7 מיליון דולר (בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, שגם בה נרשמה לחימה מול איראן ונתב"ג הושבת לחלק מהזמן). עם זאת, המכה הקשה נרשמה ברווחיות התפעולית: הרווח הגולמי נשחק כמעט לחלוטין וצנח ל-1% בלבד מההכנסות, לעומת 10.4% ברבעון השני של 2025.

השחיקה החדה ברווחיות נובעת בעיקרה מהתייקרות משמעותית בעלויות הדלק הסילוני, שהסתכמו ב-32.5 מיליון דולר ברבעון השני, כמעט פי שניים מההוצאה ברבעון המקביל. במידה מתונה יותר השפיעו גם תנודות בשער השקל והוצאות חד-פעמיות.

כחלק מהתחרות בשוק ישראייר משקיעה משאבים רבים בהתרחבות. החברה הקצתה 1.1 מיליון דולר לקליטת שני מטוסים רחובי גוף ראשונים, במטרה להשיק קו טיסות ישיר לארה"ב. מכירת הכרטיסים מתוכננת להתחיל בשבוע האחרון של אוגוסט, לקראת טיסה ראשונה באמצע אוקטובר. בחברה מקווים כי המהלך, לצד השקת מועדון הלקוחות המשותף עם רשת רמי לוי, יחזיר אותה למסלול של צמיחה.

מהלך ההתרחבות והגידול בהוצאות העמידו את ישראייר במצב רגיש מול מחזיקי איגרות החוב שלה. לאור גידול במאזן בעקבות הצטיידות במטוסים, ירד היחס בין ההון העצמי למאזן נטו ל-15.1%, מתחת לרף המינימלי של 17% לו התחייבה החברה. בעקבות החריגה, תידרש ישראייר לשלם תוספת ריבית של 0.25% למחזיקי האג"ח. בחברה מציינים כי מדובר באירוע זמני ומתוכנן שעלותו הפיננסית שולית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש