ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, קיימה היום דיון בתיקון תקנות מועצת הצמחים, בנושא דרכי מינוי חברי המועצה ומועצות ענפיות. הדיון התקיים על רקע הליך בחירת הנציגים הבאים של המגדלים במועצת הצמחים ובמועצות הענפיות, שצפוי להתחיל בקרוב. נציג משרד החקלאות, אורי נוסבאום, הסביר בתחילת הדיון כי התיקונים נובעים מהליך הבחירות האחרון למועצה, שהיה לפני 4 שנים.
לדברי נוסבאום, יו"ר ועדת הבחירות ומועצת הצמחים הפנו את הערותיהם למשרד, וביקשו לשפר את התקנות. הוא הוסיף כי אחד התיקונים המרכזיים הוא ביטול האבחנה בין המגדלים הפרטיים לאגודות השיתופיות. האבחנה עד כה קבעה כי מגדל פרטי זקוק לגייס 20 חתימות של מגדלים אחרים, על מנת שתהייה לו הזכות להיבחר. לעומתו, מגדל באגודה שיתופית לא היה צריך לגייס חתימות.
נוסבאום הסביר כי הוחלט לבטל את האבחנה ולא לדרוש חתימות גם מהמגדל הפרטי, לאור שני תהליכים שמתרחשים במקביל מזה תקופה ארוכה – שכוללים מצד אחד צמצום במספר המגדלים באגודות השיתופיות לצד שותפויות שקמות בין חקלאים פרטיים. בעניין זה קיבלה הוועדה את עמדת משרד החקלאות.