יצחק תשובה<br>קרדיט: פלאש90
יצחק תשובה קרדיט: פלאש90

מידרוג פרסמה היום (א’) דו"ח הערת מנפיק חיובי בעקבות החתימה של קבוצת דלק על עסקת ישראכרט. לפי הדו"ח, החתימה על העסקה נחשבת להתפתחות חיובית משמעותית לפעילות החברה, ותתרום לגיוון פורטפוליו ההשקעות של הקבוצה שכיום נשען ברובו (90%) על אנרגיה.

על פי מידרוג, ההשקעה בישראכרט מאופיינת בסיכון אשראי נמוך יחסית, המתבטא ברמת הדירוג של הקבוצה בקבוצת ה-Aa, דבר המחזק את יציבות הקבוצה ומאפשר המשך שמירה על רמות מינוף מתונות. הדו"ח מדגיש את הפעולות והמהלכים שהנהלת הקבוצה יזמה, אשר משפיעים לחיוב על הגמישות הפיננסית של קבוצת דלק.

בנוסף, במידרוג מציינים כי קבוצת דלק השלימה לאחרונה מספר פעולות חיוביות, כולל את השלמת עסקת ENI ואיתקה ומימוש יתרת מניות הפניקס, המשפרות את פרופיל הנזילות החזק של החברה. על פי הערכת האנליסטים במידרוג, קבוצת דלק סיימה את שנת 2024 עם יתרות נזילות של כ-1.65 מיליארד שקל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש