שוק המניות בת”א המשיך לעשות חיל גם בשבוע המסחר האחרון עם עליות שערים של כל מדדי המניות המובילים. המומנטום בשוק הגיע השבוע על רקע התקדמות ממשית בשיחות להפסקת אש, כאשר בתום ישיבה לילית הממשלה אישרה את ההסכם אליו הגיעו מדינת ישראל וחמאס בנוגע לתחילת שלב ראשון להחזרת החטופים. שבוע המסחר בת”א ננעל במגמה חיובית במדדים המובילים, ת”א 35 ות”א 125 עלו ב-3.07% ו-3.16% בהתאמה. מדד המחירים לצרכן בישראל פורסם השבוע בו נרשמה ירידה של 0.3% מול צפי של ירידה מתונה יותר של 0.1%.
חדשות השבוע: פסגות חתמה השבוע על עסקת רכישת ר.ג.א העוסקת בשירותי פינוי ואיסוף פסולת ומתן שירותי ניקיון ותברואה עבור ראשיות מקומיות וגופים ממשלתיים, העסקה משקפת שווי של 81.5 מיליון שקל בכפוף לעמידה ביעדים. הבורסה לני”ע ביצעה השבוע עסקה תמוהה לרכישת מניותיה בסך של 202 מיליון שקל מקרן מניקיי לאחר עליה של 120% בשנה ולאחר שהסבירה כי היא חוששת שמכירת המניות בשוק יכולה לזעזע את המניה. ארקיע הודיעה השבוע על השקה של קו ישיר לניו יורק שיתחרה באל על. מאסיבית פרסמה תוצאות מקדמיות חלשות עם מכירה של 15 מדפסות בלבד בשנה החולפת ביחס למכירה של 29 יחידות שנה קודם לכן. רשות התחרות אישרה את מכירת רשת ALDO לקבוצת בריל. הבורסה אישרה השבוע רישום של קרנות סל על נכסים דיגיטליים. נקסט ויז’ן דיווחה על שתי הזמנות נוספות בהיקף כולל של 3 מיליון דולר. איירטאצ’ הודיעה על הסכם בהודו עם לקוח קיים בהיקף של 16 מיליון שקל ל-25 שנה.
בארה”ב שוק המניות רשם התאוששות השבוע עם דוחות טובים של הבנקים הגדולים שרובם עקפו את התחזיות והציגו ביצועים חזקים. מספר חברות קמעונאות פרסמו הערכות מקדמיות לעונת הקניות שהיו מעורבים והעמידו בסימן שאלה את כוחו של הצרכן בארה”ב. מדד המחירים ליצרן הפתיע לטובה עם עליה מתונה של 0.2% מול צפי לעליה של 0.4%, הדבר דחף את מדד המניות מעלה ויום למחרת מדד המחירים לצרכן יצא בצפי, אך מדד הליבה שיצא מעט נמוך יותר עודד את השוק עוד יותר באופן די מפתיע ודחף את המדדים לזינוק החד ביותר מזה מספר כחודשיים. לאחר הנתונים שוק המניות יתכנס לעונת הדוחות לרבעון הרביעי שיהיה משמעותי מאוד בחודש הקרוב.
מהמניות הבולטות השבוע במדד ת”א 125 נציין את סאמיט, בית שמש ואקרו אשר עלו 12.2%, 11.3%, ו-10.3% בהתאמה. מנגד, בלטו בירידות שערים אל על, הבורסה לני”ע ודוניץ אשר השילו מערכן 6.8%, 5.8% ו-3.5% בהתאמה.
מכלל מניות השוק נציין את פסגות קבוצה, איידנטי וקומפיוג’ן אשר עלו 48.4%, 47.5%, ו-33.9% בהתאמה. מנגד, מניות קריאטיב מדיה, ביוליין וטראקנט השילו מערכן 25.5%, 24.5% ו-21.6% בהתאמה.
בסיכום שבועי מדד ת”א 35 עלה ב-3.07%, מדד ת”א 90 עלה ב-3.33%, מדד הבנקים עלה ב-4.15%, מדד הנדל”ן עלה ב-4.02%, מדד הנפט וגז עלה ב-3% ומדד הביומד עלה ב-3.8%.
מדד המעו”ף – תחזית טכנית
מדד ת”א 35 סגר את שבוע המסחר בעליה של 3.07% וננעל ברמה של 2,525.29 נקודות. השבוע לא היה שונה מהשבועות האחרונים עם המשך המומנטום החיובי וסוג של תאוצה בקצב העלייה של השוק. העלייה השבוע מגיעה עם תנועה צידית קצרה (תבנית דגל) שרק פתחה מרווח עולה ויעד שכבר דיי קרוב להשלמה סביב 2,550 נקודות. המדד המוביל בשוק נמצא באחד המהלכים החזקים שלו בשני העשורים האחרונים כשהוא מאיץ השבוע קדימה וזה יכול, אולי לסמן לנו על מיצוי קרוב. חשוב לציין שהזדקרות קצב העלייה יכולה להמשך עוד ובצורה משמעותית ולכן כל מי שבשוק אין לו שום סיבה להיבהל או לחשוש אלא להמשיך עם המגמה החזקה ובמקרה הכי גרוע לדלל חשיפה בחלקים לתוך עליות השערים.

מדד הבנקים
מדד הבנקים המשיך לדהור קדימה גם בשבוע המסחר האחרון ונראה שההפוגה שהייתי חצוי לגביה בשבוע שעבר הייתה בסופו של דבר עוד מנוחה לעבר גבוהים חדשים. טכנית, התיקון האחרון של חודש דצמבר היה קצר ולא עמוק מספיק בשביל לקבל מסקנות ולגזור יעדים בטח ביחס למהלך שהחל עוד בחודש ספטמבר האחרון. לכן כל מי שמחזיק אמור להמשיך ולזרום עם המדד כל עוד מבנה המחירים ממשיך להיות חיובי.

דולר-שקל
הדולר קבל את כל הסיבות השבוע לרדת בחדות אם זה עליות חדשות בארה”ב כמו גם הגעה להסכם עם חמאס בנוגע להפסקת אש ותחילת החזרה של החטופים. הדולר אכן ירד השבוע אך לא שבר את הכלים כשהוא מחזיק את התמיכה אותה ציינתי סביב 3.61/3.

ביטקוין
הביטקוין חוזר אלינו לסקירה לאחר תקופה ארוכה. לאחר ראלי חזק מאוד ופריצת שיא כל הזמנים הקודם, הביטקוין נסחר מחודש נובמבר בתנועה הצידה עם תמיכה סביב 90 אלף דולר לביטקוין ואזור התנגדות ברצועה של 100-105 אלף דולר לביטקוין. לאחר הפיק בחודש דצמבר והחזרה פנימה התצורה הטכנית נראית כמו סוג של פסגה, אך כל עוד התמיכה שצוינה מחזיקה מעמד הערכה זו נשארת תיאורטית בלבד.

מדד ה-DAX הגרמני
מדד הדקס המשיך השבוע קדימה וכבר ביום רביעי האחרון עם העליות החדות בארה”ב פרץ את השיא האחרון ולמעשה פתח יעד עולה אותו ציינתי כבר בשבוע שעבר לכיוון של 21,300/500 נקודות. תמיכות קרובות במדד קיימות סביב 20,000/200 נקודות.

מדד ה-S&P500
המדד ירד כבר בתחילת השבוע מתחת לתמיכה אותה ציינת סביב 5,830/60 נקודות, אך התאושש כבר באותו היום לסגירה ירוקה בתוך טווח המסחר. העליות הנאות של השבוע עדיין לא סיימו את מבנה המחירים היורד מכיוון שהשוק נעל אתמול בצורה שלילית את המסחר וייתכן שייצר שיא יורד נוסף. למרות התיקון האינדיקטורים הטכניים עדיין לא נתנו סיגנל חיובי. התנגדות קרובה לסיום קיימת בסגירה מעל 6,000 נקודות שתהיה מצוינת ותשאיר בשלב ראשון את התיקון מאחור. תמיכה קיימת בכל רצועת המחיר של 5,830/780 ומתחת הרמה החשובה סביב 5,700 נקודות.

קמטק – CAMT
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 35 ובבורסת הנאסד”ק. המניה עבר ”שייק” חזק מאוד בתחילת השבוע וננעלה סמוך מאוד לאזור הנסיגה אותו ציינו סביב 87/8 דולר למניה עם סגירה של פער המחירים האחרון. המבנה החיובי במניה לא אכזב עם יציאה עוצמתית קדימה בשלשת ימי המסחר האחרון ועם סגירה של יעדים ראשונים סביב 95 ו-100 דולר למניה. יעד התבנית המלא של יציאת הריינג עומד על אזור של 110 דולר.

קרסו נדלן
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 90. המניה רשמה מהלך עליות מרשים מתחילת חודש אוקטובר ועד לתחילת חודש דצמבר שם נבלמה באזור 4,300 נקודות ומאז מדשדשת בטווח מחירים ברור בין 3,900 נקודות מלמטה לבין 4,300 מלמעלה. טכנית הדשדוש הנוכחי מטיב עם המגמה ובמידה ותפרוץ את אזור ההתנגדות כלפי מעלה יתקבל טריגר חיובי לחידוש המגמה העולה.

מימון ישיר
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 90. המניה פרצה במהלך שבוע המסחר את אזור התנגדות אופקי היסטורי סביב 60,600 נקודות, אולם ביום המסחר האחרון ירדה חזרה אל מתחת לאזור זה ובכך רשמה פריצת שווא. במידה ותפרוץ פעם נוספת ותתבסס מעל אזור זה יתקבל טריגר חיובי להמשך המגמה החיובית עם יעד ראשון באזור 68,700 נקודות.

ורידיס
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 90. המניה פרצה ביום רביעי את אזור ההתנגדות האופקי סביב 2,500 נקודות במחזור תומך, אולם לא הצליחה לשמור על המומנטום החיובי ונסוגה חזרה. טכנית התבססות מעל אזור הפריצה תהווה טריגר חיובי לגל עולה נוסף עם מחיר יעד ראשון באזור 2,800 נקודות. מנגד, נסיגה חזרה מתחת לאזור 2,500 נקודות תחזיר את המניה לטווח הדשדוש של החודשים האחרונים 2,250-2,500 נקודות.

פתאל החזקות
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 35. לאחר שהתהפכה בשבוע שעבר מעל אזור התמיכה האופקי סביב 49,150 נקודות, השבוע המניה פתחה בעליה, שנקטעה ביום המסחר האחרון לאחר שנבלמה באזור 52,000 נקודות שהפכה להתנגדות נקודתית. טכנית קיימת אפשרות לחזרה לאזור התמיכה הנ”ל ובמידה ותתהפך שוב יתקבל טריגר חיובי.

סקופ
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 90. המניה רשמה שבוע מסחר חיובי שבמהלכו עלתה חזרה לאזור ההתנגדות האופקי סביב 15,000 נקודות. אזור זה בלם את העליות מספר פעמים בחודש האחרון וביום המסחר האחרון חתמה מעליו. בשלב זה מדובר בפריצה גבולית ויש להמתין להתבססות מעל אזור להמשך המגמה העולה עם יעד קרוב באזור 16,000 נקודות. במקרה של נסיגה חזרה אל מתחת לאזור 15,000 נקודות המניה תחזור לטווח הדשדוש 14,000-15,000 נקודות ורק יציאה מגבולות אלו תכתיב את כיוון המניה בטווח הקצר.
