גלעד יעבץ, יו"ר אנלייט אנרגיה<br>קרדיט: אנלייט
גלעד יעבץ, יו"ר אנלייט אנרגיה קרדיט: אנלייט

אנלייט אנרגיה מתחדשת הודיעה היום (ג’) על השלמת ההפעלה המסחרית של פרויקט הדגל Atrisco Solar & Storage שבניו-מקסיקו, בעל הספק ייצור של 364 מגה וואט סולארי ו-1.2 גיגה וואט שעה אגירה. הייצור הסולארי והספק האגירה בפרויקט נמכרים במלואם ל-Public Service Company of New Mexico (PNM) במסגרת Busbar PPA לתקופה של 20 שנה.

בהמשך לדיווח החברה על ההפעלה המסחרית של מערך הייצור הסולארי בפרויקט אשר הושלם באוקטובר 2024, מערך האגירה של הפרויקט השלים אף הוא את בדיקות הקבלה ב-27 בנובמבר 2024 ובכך כל מערכי המתקן המשולב הגיעו להפעלה מסחרית מלאה.

הקמת הפרויקט הושלמה תוך חיסכון של כ-20 מיליון דולר ביחס להערכותיה הקודמות של החברה, עלות ההקמה ברוטו פחתה ל-809 ועלות ההקמה האפקטיבית, לאחר השקעת שותף המס, פחתה ל-397 מיליון דולר. ב-13 בדצמבר 2024 הומרה הלוואת ההקמה להלוואה ארוכת טווח. במקביל הושלמה השקעת שותף המס, אשר איפשרה בהתאמה את פירעון הלוואת הגישור, בהתאם למבנה המימון המתוכנן של הפרויקט

הכנסות הפרויקט בשנת ההפעלה המלאה הראשונה צפויות לעמוד על 51-55 מיליון דולר וה-EBITDA על 41-45 מיליון דולר. פרויקט Atrisco הינו הפרויקט הגדול ביותר שהוקם על ידי אנלייט וחברת הבת Clenera עד היום במונחי הספק ייצור ואגירה כוללים ובהיבט היקף ההשקעה. הפרויקט צפוי לספק חשמל מאנרגיה ירוקה השווה לצריכה השנתית הכוללת של כ-110,000 משקי בית בניו-מקסיקו.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש