ספי זינגר, יו"ר הרשות לניירות ערך<br>קרדיט: עידן גרוס
ספי זינגר, יו"ר הרשות לניירות ערך קרדיט: עידן גרוס

רשות ניירות ערך והבורסה הוציאו היום (א’) הודעה על קידום רפורמה בעשיית השוק, שלטענתם "תשפר את נזילות המסחר ותעודד את צמיחת שוק ההון הישראלי".

עשיית שוק כוללת הזנת פקודות קנייה ומכירה לניירות ערך, כדי להבטיח זמינות עסקאות ולהגביר את הסחירות והאמון של המשקיעים. עושי השוק, כמו בנקים להשקעות או ברוקרים מורשים, מספקים פתרון חשוב שמסייע גם לחברות להגדיל את נוכחותן בשוק.

הרפורמה שכניסתה לתוקף כפופה עוד באישורו של שר האוצר, שמה דגש על שימור ופיתוח הנזילות בשוק המשני, בהתאם למודלים מובילים מבורסות בעולם. אלא שלפי עיקריה נראה כי על עושי השוק תהיה רגולציה שהם יאלצו להוסיף לבק אופיס.

עיקרי הרפורמה

בחירת עושי שוק על ידי הבורסה - הבורסה תהיה אחראית על בחירת עושי השוק וניהול ההתקשרות מולם.

תגמול - הבורסה תשתתף במימון פעילות עושי השוק באמצעות תשלומים חודשיים והחזרי עמלות.

שקיפות לחברות - חברות בתוכנית יקבלו דוחות מפורטים על פעילות עושי השוק ללא עלות נוספת.

דירוג חודשי - עושי השוק ידורגו מדי חודש לפי ביצועיהם, במטרה לעודד תחרותיות ושיפור מתמיד.

הקלות במכירה בחסר - במקרים של מכירה בחסר, עושי השוק יקבלו עד שלושה ימים להתכסות.

ספי זינגר יו״ר הרשות לניירות ערך: "הרפורמה בעשיית השוק היא מנוע צמיחה חשוב לשוק ההון הישראלי. היא מביאה איתה חדשנות, שיפור נגישות ויכולת למשוך משקיעים מקומיים ובינלאומיים. מדובר בצעד אחד כחלק משורת צעדים לעידוד שוק ההון הישראלי. אנחנו מקדמים צעדים נוספים לעידוד הנזילות שנקווה שיבשילו בקרוב".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש