רשת שופרסל שבשליטת האחים אמיר פרסמה הבוקר (ג’) את תוצאות הרבעון השלישי של השנה, אותו סיימה הרשת עם עלייה בכל הפרמטרים ברקע להליכי התייעלות שהביאו איתם האחים אמיר לרשת, והניבו עלייה במכירות בחנויות זהות, עלייה במכירות למ"ר, זינוק חד ברווח התפעולי, וכל אלו תורגמו לשורה התחתונה.
הכנסות מגזר הקמעונאות עלו בכ-6.3% לכ-3.78 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-3.55 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, שנבע בעיקרו מגידול במכירות חנויות זהות על רקע מיקוד הפעילות המסחרית והשפעת עיתוי חגי תשרי.
המכירות בחנויות ובמרכזי השילוח הסתכמו בכ-3.9 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-3.66 מיליארד שקל בתקופה מקבילה אשתקד, גידול של כ-6.6%. המכירות בחנויות זהות גדלו בכ-6.8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. המכירות למ"ר השנה, עלו בכ-10.7% ל-6,956 שקל בהשוואה לכ-6,285 שקל בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה נבעה מגידול במכירות וצמצום שטחי מסחר.
מכירות מגזר הקמעונאות באמצעות שופרסל online היוו 17.1% מההמכירות לעומת כ-17.9% בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה בשיעור מכירות האונליין נבע ה מגידול במכירות האונליין בשיעור הנמוך מזה של המכירות בחנויות שופרסל.
שיעור המכירות של מוצרי המותג הפרטי המשויכים למגזר הקמעונאות היווה כ-23.6% מהמכירות בהשוואה לכ-26.5% בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה בשיעור מכירות המותג הפרטי נבעה בעיקר מגידול בהכנסות המגזר.
הכנסות מגזר Be הסתכמו בכ-290 מיליון שקל, בהשוואה לכ-270 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-7.4% שנבע בעיקר מהעמקת פעילות מסחרית והרחבת שיתופי פעולה שיווקיים. המכירות בחנויות זהות Be גדלו בכ-6.6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. המכירות למ"ר בחנויות Be עלו בכ-1.9.
סך ההכנסות של שופרסל הסתכמו בכ-4.1 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-3.85 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-6.4%. המכירות בחנויות זהות גדלו בכ-6.5% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
הרווח הגולמי עלה -158 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל והסתכם בכ-1.16 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-1.01 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח הגולמי מסך ההכנסות היה כ-28.5% בהשוואה לכ-26.2% בתקופה המקביל האשתקד.
הרווח התפעולי לאחר הכנסות (הוצאות) אחרות הסתכם בכ-330 מיליון שקל ובשיעור של כ-8% מההכנסות, בהשוואה לכ-139 מיליון שקל ובשיעור של כ-3.6% מההכנסות בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 191 מיליון שקל.
הרווח התפעולי לפני הכנסות (הוצאות) אחרות, פחת והפחתות (EBITDA) הסתכם ב-528 מיליון שקל, (12.9% מההכנסות), בהשוואה ל-381 מיליון שקל (שיעור של כ9.9% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח לרבעון השלישי השנה הסתכם בכ-238 מיליון שקל, בהשוואה לכ-51 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
נקודה חיובית נוספת שעולה מהדוחות קשורה לחוב הפיננסי (נטו) שהמשיך במגמת הירידה ברקע לעלייה חדה בהיקף המזומנים והפיקדונות לטווח הקצר. החוב ירד לרמת שפל של כ-0.2 מיליארד שקל בלבד לעומת 1.2 מיליארד שקל ברבעון המקביל, וכ-0.9 מיליארד שקל ברבעון הקודם.
נראה כי האמון שנתנו המוסדיים באחים אמיר, שבאו לשופרסל מפרשמרקט לא עם ההצעה הכי גבוהה שהוגשה למניות הרשת, נותן אותותיו כשלאורך הדרך זה הורגש עם עליית המניה שרשמה מהלך עליות של 96% בשנה, ומה שמשקף לרשת שופרסל שווי חברה של 9.2 מיליארד שקל.
IBI: "תמחור המניה לא מגלם את מלוא ההתייעלות"
בבית הההשקעות IBI העלו מחיר יעד למניית שופרסל (מ-35 שקל למניה ל-41 שקל למניה) תחת המלצת ’תשואת יתר’ למניה. "עליות המחירים בסקטור לצד מיעוט בטיסות לחו"ל על רקע הלחימה צפויים להערכתנו להעניק רוח גבית לכל קמעונאיות המזון בתקופה הקרובה. עם זאת, אנו סבורים כי המשך מגמת התייקרות בקשת רחבה של תשומות, חזרה לרמות נורמאלית בהיקף הטיסות לחו"ל והשלכות שליליות בשל הרעה בסביבה המאקרו-כלכלית צפויים לתת את אותותיהם ולהעיב על רמות הצריכה בטווח היותר רחוק".
עוד מעריכים ב-IBI, "לשופרסל צפויים לתרום קידום מהלכי ההתייעלות שהנהלת החברה החדשה בעיצומם, הן בתחום התפעולי והן בהיבט הסחר וגם בכל הנוגע לצמצום ההשקעות בחברת פייבוקס לאחר המכירה. כל זאת לצד הקטנה משמעותית ברמת המינוף של החברה וירידה בפרמיית הסיכון של ישראל. אנו סבורים כי על אף עלייה של כ-110% מתחילת השנה, מחיר המניה הנוכחי אינו מגלם את פירות ההתייעלות באופן מלא, לכן ממליצים ב’תשואת יתר’".