חברת על בד , יצרנית המגבונים הלחים ובדים לא ארוגים ממשואות יצחק, פרסמה אמש את הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של השנה.
ההכנסות של על בד עלו מ-430.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד ל-451.2 מיליון שקל ברבעון השלישי. ההכנסות מתחום המגבונים עלו מ-369 מיליון שקל ל-385.9 מיליון שקל, וכיפו על הירידה בהכנסות מהיגיינה נשית ומבדים לא ארוגים שירדו בכ-10 מיליון שקל, כ"א.
בתשעת החודשים הראשונים של השנה ההכנסות מבדים לא ארוגים ירדו ל-238.2 מיליון שקל לעומת 271 מיליון שקל בתקופה המקבילה, וזאת על רקע הירידה במחירי המכירה למגזר המגבונים (המכירות נקובות במטבע אירו) ברקע לירידה בתפוקות קווי הבד במפעל במשואות יצחק.
הרווח הגולמי של על בד עלה מ-87.87 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד ל-94.1 מיליון שקל ברבעון השלישי השנה.
הרווח התפעולי ממגזר ההיגיינה הנשית בלט לשלילה עם ירידה מ-9.7 מיליון שקל ל-3.34 מיליון שקל ברבעון השלישי השנה. הירידה מוסברת מעודפי מלאי בחלק מהרשתות בארה"ב ומנגד התחזקות הדולר תרמה להכנסות.
סך הרווח התפעולי על מ-27.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד ל-33.1 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה.
בשורה התחתונה, הרווח הנקי עלה מ-10.4 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-12.8 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה.
ה-EBITDA עלה מ-51.1 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-55.55 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה.
המנכ"ל יעקב חן:"עלבד ממשיכה ביישום התוכנית האסטרטגית למיקוד בשוק המגבונים הלחים באירופה ובשוק ההיגיינה הנשית בארה"ב. אסטרטגיה זו מוכיחה את עצמה ומאפשרת לעלבד לשפר את הרווחיות גם בתקופה של תנאי שוק המתאפיינים בתנודתיות גבוהה בעלויות חומרי הגלם ובמחירי התובלה הימית. המיצוב העסקי הגבוה של עלבד בתחום המגבונים הלחים, כפי שבא לידי ביטוי בגידול במכירות ושיפור ברווחיות הגולמית, הוביל את עלבד לרשום גידול של 25 מיליון ברווח התפעולי הכולל בתשעת החודשים הראשונים של 2024 ולגידול של 29 מיליון שקל ב-EBITDA מפעילות נמשכת. במקביל, השיפור בתוצאותיה הכספיות מלווה גם בהמשך שיפור במצבה הפיננסי והתזרימי של החברה, כפי שמשתקף באמון לו זוכה כיום עלבד מצד המערכת הבנקאית, כשבמהלך הרבעון השלישי לשנת 2024 נטלה החברה הלוואות לזמן ארוך בסך של כ-107 מיליון שקל בישראל ובאירופה, לטובת פירעון אשראי זמן קצר. בנוסף, לאחר תאריך המאזן החברה השלימה את עסקת ה-Sale & Leaseback עם שמן נדלן מניב שהכניסה כ-40 מיליון שקל לקופתה וישתקפו ברבעון הרביעי. עלבד מצליחה להציג תוצאות כספיות משופרות ומתבססת כיום על מבנה הון ויחס חוב ל- EBITDA טובים משמעותית מדרישות המערכת הבנקאית. אנו נחושים להמשיך ולחזק את פעילות החברה לטובת כלל הלקוחות, העובדים של החברה, השותפים העסקיים ובעלי המניות".