קרדיט: pexels
קרדיט: pexels

הביטקוין חוצה לראשונה את רף ה-80 אלף דולר בהמשך לניצחון המוחץ של המועמד הרפובליקאי דונלד טראמפ בנשיאות. 

הביטקוין שואב רוח גבית מזכייתו של טראמפ שכן במהלך מסע הבחירות שלו, טראמפ הבטיח לשים את ארה"ב במוקד תעשיית הנכסים הדיגיטליים. זה אומר שממשל טראמפ עשוי לייצר  מאגר ביטקוין כשלעצמו ומינוי רגולטורים קשורים.

עוד לפני בחירתו של טראמפ מתחילת השנה הביטקוין רשם תשואה של כ-90%, ברקע לביקוש החזק מצד קרנות סל (ETF) והורדות הריבית על ידי הפד. בכך הביטקוין הציג תשואות טובות מאלו של ההשקעות המסורתיות, כמו מניות וזהב.

במהלך מערכת הבחירות בארה"ב, חברות נכסים דיגיטליים הוציאו כסף רב בקידום מועמד שיהיה נוח לתעשייה, וטראמפ סיפק את הסחורה. טראמפ הבטיח רגולציה תומכת והניתחון המוחץ שיקנה לו כוח גם בסנאט מייצר ציפיות לשינוי חקיקה בקשר לביטקוין, למרות שעודנו נתפס כאמצעי שמשרת את אנשי הצללים.

בשוק תוהים האם ארה"ב תתחיל לאגור בעצמה ביטקוין, כמו שחלק מהחברות המסחריות אימצו, כמו למשל טסלה של אילון מאסק, שנחשב בעיני הנשיא הנבחר "גאון". אם ארה"ב תתחיל לאגור את הביטקוין, לא מן הנמנע שמדינות אחרות יעשו כך בהתאם, כמו למשל סין, שם החלו לתהות בשאלה בכתבות בתקשורת.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש