מהדרין מקבוצת דלק המחזיקה באלפי דונמים בישראל שמוגדרים כשטח חקלאי, נהנית משינוי הייעוד של אחת מהקרקעות שבידה וצפויה לרשום רווח נאה.
עקב שינוי היעד למגורים, חברת מהדרין קיבלה מרשות מקרקעי ישראל, דרישה להשיב קרקע בנתניה בשטח כולל של כ-124 דונם, הכלולים בתכנית הגולף. המדינה ’מפקיעה’ קרקעות מהחברה תמורת תשלום ומהדרין תהיה זכאית לפיצוי כספי, תמריץ ותמריץ מיוחד בסך 8 מיליון שקל, לאחר הצמדה. בהתאם, החברה צפויה לרשום רווח ברוטו של כ-7 מיליון שקל במועד השבת הקרקע, ורווח נקי של 5.3 מיליון שקל.
בהתאם להחלטת רמ"י, לחברה שמורה הזכות לרכישה בפטור ממכרז ובתשלום דמי חכירה מהווונים מלאים של מגרשים בתחום התוכנית, אשר שוויים יהיה 20% או 25% משווי הקרקע במקרה של איזור עדיפות לאומית או עד 40% במקרה של הקמת מיזם דיור להשכרה ארוכת טווח במחיר מפוקח.