בן המבורגר, סגן יור דירקטוריון הראל השקעות<br>קרדיט: יח"צ
בן המבורגר, סגן יור דירקטוריון הראל השקעות קרדיט: יח"צ

קבוצת הביטוח הראל פועלת למחיקת מניית גמלא הראל, המספקת פתרונות מימון ליזמי נדל"ן למגורים בישראל, מהמסחר באמצעות מיזוג משולש הופכי כאשר גמלא תהפוך לחברה פרטית לפי שווי של 560 מיליון שקל, פרמייה נאה של 80% על מחיר המניה של גמלא הראל בבורסה.

עיקרי ההצעה:

- שווי עסקה: 560 מיליון שקל במזומן עבור 100% ממניות גמלא
- פרמיה של כ-250 מיליון שקל מעל ממוצע שער המניה ב-30 ימי המסחר האחרונים
- ההצעה בתוקף ל-4 שבועות, כפופה לבדיקת נאותות ולאישורים נדרשים

נכון ל-31 במרץ 2024 היקף תיק האשראי של גמלא הוא כ-1.2 מיליארד שקל. החברה הציגה רווח נקי בשנת 2023 של כ-46 מיליון שקל. הרווח הנקי בחציון הראשון לשנת 2024 הסתכם ב-21 מיליון שקל.

בן המבורגר, סגן יו"ר קבוצת הראל, מסר :"הראל שותפה בגמלא הראל מאז הקמתה לפני כ-24 שנה. במהלך תקופה זו גמלא הראל הוכיחה את עצמה כשחקן מוביל בתחום מימון הנדל"ן למגורים בישראל, עם צמיחה עקבית, ניהול סיכונים מוקפד ותוצאות מרשימות לאורך השנים. יש לנו אמון רב בחברה, בהנהלתה ובמודל העסקי שלה. שילוב היכולות והמומחיות של שתי החברות יאפשר לנו להציע פתרונות מימון מקיפים יותר ללקוחותינו בתחום הנדל"ן, תוך ניצול היתרונות לגודל והגדלת הנגישות למקורות מימון ולהון. עם זאת, חשוב לציין כי ההצעה כפופה להשלמת בדיקת נאותות ולחתימה על הסכם מחייב, וכן לאישורים הנדרשים, כולל אישור האסיפה הכללית של בעלי המניות של גמלא. אנו מקווים כי כל הצדדים יראו את הפוטנציאל הגלום במהלך זה ויפעלו לקידומו."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    יופי שישראכרט ומנורה לא יחשבו

    על הקומבינה שלהם לנשל את המחזיקים ומה התרוץ המכריע ?זה השער בחודשים האחרונים כזה זבל לא שמעתי עוד
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • benyy
    • 02/09/2024 07:41