עונת הדוחות הכספיים בוול סטריט סיפקה גם אתמול תנודות קיצונות של המניות הכבדות בשוק, לאחר האכזבה מהתגובה של מנייתה פייסבוק (מטא), אינטל הבאה בתור לחטוף, אך מיקרוסופט, גוגל, וסנאפ הגיבו בעליות חדות וסיפקו תקווה לקראת דוחות אפל ואמזון בשבוע הבא.
מיקרוסופט (סימול: MSFT) עקפה את תחזית הרווח וההכנסות ומניתה עלתה ב-4.3% במסחר המאוחר, מה שמשקף לחברת הטכנולוגיה שווי שוק של כ-3 טריליון דולר. מיקרוסופט רשמה עלייה של 17% בהכנסות ל-61.9 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2024 לעומת הרבעון המקביל, מעל לתחזיות השוק שצפו הכנסות של 60.8 מיליארד דולר.
יחידת הענן של מיקרוסופט (Azure) הניבה הכנסות של 26.7 מיליארד דולר ברבעון הראשון - מעל לתחזיות השוק להכנסות של 26.24 מיליארד דולר; הכנסותיה של יחידת המחשוב האישי עלו ב-17% ל-15.6 מיליארד דולר, גם כן מעל לתחזיות שצפו הכנסות מתחום זה בהיקף של 15.08 מיליארד דולר. בשורה התחתונה רשמה עלייה של 20% ברווח הנקי ל-21.9 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה.
גוגל (סימול: GOOGL) - זינוק של 11.4% במסחר המאוחר. אלפביית חברת האם של גוגל, פרסמה תוצאות שעקפו את התחזיות בשוק. החברה עדכנה על רכישה חוזרת של מניות בסך 70 מיליארד דולר ותחלק לראשונה דיבידנד בגובה 20 סנט למניה. אלפבית דיווחה על הכנסות של 80.54 מיליארד דולר, זינוק של 15% לעומת הרבעון המקביל ב-2023, ומעל לתחזיות האנליסטים בשוק שצפו הכנסות של 78.7 מיליארד דולר.
ההכנסות מתחום הענן צמחו ב-28% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-9.57 מיליארד דולר - מעל לתחזיות השוק להכנסות של 9.35 מיליארד דולר. בשורה התחתונה, הרווח הנקי זינק ב-58% ל-23.66 מיליארד דולר, או 1.89 דולרים למניה - מעל לתחזית האנליסטים בשוק שצפו רווח של 1.51 דולרים למניה.
אינטל (סימול: INTC) צללה ב-7.7% במסחר המאוחר לאחר שסיפקה תחזית מאכזבת להמשך. הכנסותיה של החברה הסתכמו ב-12.72 מיליארד דולר - מתחת לתחזיות האנליסטים שעמדו על 12.78 מיליארד דולר. בשורה התחתונה, הרווח למניה עמד על 0.18 דולר למניה - מעל לתחזיות לרווח של 0.13 דולר למניה. לרבעון הבא אינטל צופה הכנסות בטווח של 13.5-12.5 מיליארד דולר על רווח של 0.1 דולר למניה.
סנאפ (סימול: SNAP) זינקה ב-24.5% במסחר המאוחר לאחר הדוחות. החברה עקפה את התחזיות המוקדמות של השוק וסיפקה תחזית טובה מהצפי לרבעון הבא, בהסתמך על עלייה במספר המשתמשים הפעילים היומיים שרשמה ברבעון הראשון של השנה.