וול סטריט צפויה להמשיך את המגמה החיובית בפתיחת יום המסחר, לאחר נתון ה-GDP המרשים לרבעון הרביעי שהראה על קצב צמיחה של 3.3% בשנה מול צפי נמוך שהיה נמוך באופן משמעותי. הכלכלה האמריקאית ממשיכה להפגין חוזק דבר שמרחיק את ירידת הריבית מחשש להתפרצות אינפלציונית נוספת.
התשואות באגרות החוב ל-10 שנים נסחרות ביציבות סביב 4.16% ונראה שהשוק ציפה למספרים האלה.
מספר רב יחסית חברות פרסמו לפני המסחר את תוצאותיהן הכספיות, לאחר המסחר יפרסמו ויזה (V), אינטל (INTC), KLA (KLAC), קפיטל וואן (COF), ווסטרן דיגיטל (WDC) טי מובייל יו אס (TMUS) ועוד.
באירופה הריבית נשארה ללא שינוי בפעם השלישית ברציפות, מדדי המניות תיקנו חלק מירידות השערים כשהדקס וקאק יורדים 0.1% והפוטסי הבריטי נסחר ללא שינוי. בבורסות אסיה המשיכה התאוששות עם עליה חדה של 3% בשנחאי, הונג קונג הוסיפה כ-2%, הניקיי ננעל ללא כמו גם הקוספי הקיריאני.
חבית נפט מסוג WTI עולה 1.3% לרמה של 76 דולר לחבית.
הכלכלה האמריקאית צמחה מעל לתחזיות ברבעון הרביעי של השנה, ומעל לתחזיות הכלכלנים בשוק. קצב צמיחת ה-GDP עמד על 3.3% ברבעון הרביעי, לעומת הצפי ל-2% ולעומת 4.9% ברבעון הקודם. האינפלציה הנגזרת מהתמ"ג ירדה מהצפי ל-1.5% לעומת 2.3%.
מניות הכותרות
טסלה (TSLA) מאבדת מעל 8% במסחר המקודם לאחר שפרסמה אמש דוחות חלשים לרבעון הרביעי של השנה עם פספוס הן בשורת ההכנסות והן בשורה התחתונה. החברה צופה צמיחה נמוכה במיוחד השנה.
אינטרנשיונל ביזניס משין (IBM) מתחזקת מעל 6% במסחר המוקדם לאחר דוחות טובים אמש בהן עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של השנה.
קומקסט (CMCSA) מתחזקות קלות במסחר המוקדם לאחר דוחות שעקפו את התחזיות. החברה פרסמה תוכנית רכישה חוזרת של מניות של 15 מיליארד דולר.
בלקסטון (BX) עולה כ-2% לאחר שפרסמה דוחות לפני המסחר עם רווח של 1.11 דולר למניה 0.16 דולר מעל לציפיות השוק.
הומנה (HUM) יורדת מעל 14% במסחר המוקדם לאחר דוחות שפספסו את התחזיות והציגה הפסד מפתיע מול צפי לרווח של 0.92 דולר למניה. הכנסות של חברת ביטוחי הבריאות עקפו את התחזיות.