קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

המסחר בוול סטריט נפתח הערב (ג’) ביציבות עם נטייה לעליות שערים, כאשר מדד S&P 500 עולה בעוד 0.1% לשיא כל הזמנים. מדד הנאסד"ק מטפס ב-0.2% ומנגד הדאו משיל 0.2%. תשואת האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים עולה לרמה של 4.14% לקראת פרסום נתוני הצמיחה והאינפלציה של הכלכלה האמריקאית השבוע.

בעוד הורדת הריבית מתרחקת, לדוחות הרבעון הרביעי ושנת 2023 עולה יעמדו במירב תשומת הלב. מספר רב יחסית חברות פרסמו לפני המסחר את תוצאותיהן הכספיות, לאחר המסחר יפרסמו נטפליקס, טקסס אינסטרומנטס, קנדיאן רייל קומפני, אינטואיטיב סרג’ילקל ועוד.

כריסטיאן נולטן, הכלכלן הראשי של דויטשה בנק מסביר כי נתוני האינפלציה האחרונים בארצות הברית שהתקבלו על ידי השוק עם פרץ של תנודתיות מהווים חדשות חיוביות מאחר והעליות החדות ברבעון הרביעי הם "בעיה" עבור המשקיעים שעדיין לא חזרו להיות מושקעים לגמרי בשווקים.

"אם הקונסילדציה תתרחש במחירים הגבוהים הנוכחיים, ייתכן והשווקים בונים את הבסיס לקראת מהלך העליות הבא. אם תיקון פוטנציאלי ייצא לדרך, אנחנו נהיה מוכנים לקנות בירידות. התגובה השלילית של השווקים לנתון האינפלציה שיצא גבוה מהצפי, הייתה קצרה מאוד ונוטעת בנו ביטחון שתשומת הלב של השווקים עוברת לאט לאט מהתמקדות באינפלציה להזדמנויות צמיחה פוטנציאליות. זיהינו סקטורים ואזורים שעשויים לספק הזדמנויות נאות לצמיחה בסביבת צמיחה אנמית בשאר המקומות. מדובר בסקטורים בארצות הברית( שירותים צרכניים, טכנולוגיה, צריכה מחזורית), חברות צריכה ותעשייה באירופה, לצד שווקי מניות באסיה שם תמונת המאקרו חזקה אל מול שאר העולם (יפן, הודו, קוריאה)", אמר נולטן.

באירופה מגמה מעורבת, הדקס מאבד 0.17%, הקאק הצרפתי מאבד 0.4% ומנגד הפוטסי הבריטי עולה ב-0.1%. באסיה נרשמה מגמה חיובית, הונג קונג התאוששה בעליה של 2.6%, שנחאי עלתה 0.5%, הניקיי ירד 0.1% והקוספי ננעל בעליה של 0.6%. אתמול ננעל המסחר בעליות קלות של עד 0.35% במדדים המובילים ולראשונה מדד הדאו ננעל מעל 38 אלף נקודות.

חברית נפט מסוג WTI יורדת 0.8% לרמה של 74.59 דולר לחבית, הזהב ללא שינוי מהותי סביב 2,023 דולר לאונקייה. בעולם הקריפטו, הביטקוין יורד לרמה של 38,800 דולר, כך שהתעודות המחקות שקיבלו את אישור ה-SEC איבדו 20% מהנפקתן.

מניות הכותרות

ג’ונסון אנד ג’ונסון (JNJ) פרסמה דוחות שעמדו בתחזית הרווח למניה ועקפו בשורת ההכנסות. החברה רשמה עליה בהכנסות של 7.3% ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה. המניה מאבדת כ-3% מערכה.

פרוקטור אנד גמבל (PG) עולה בכ-5% במסחר לאחר שפרסמה דוחות שעקפו בשורת הרווח ופספסו בשורת ההכנסות. לצד זאת, המכירות עלו ב-3% ביחס לתקופה המקבילה.

וריזון (VZ) עולה מעל 5.7% לאחר דוחות שעקפו את התחזיות עם רווח של 1.08 דולר למניה והכנסות של 35.13 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של השנה.

מנייתה של הבידור בתחום הספורט TKO (TKO) מזנקת מעל 20% לאחר שחתמה עם נטפליקס על הזכויות לשידור החי של תוכנית האבקות של יום שני WWE "מאנדי נייט רו" החל משנה הבאה. נזכיר שנטפליקס תפרסם את תוצאותיה לאחר נעילת המסחר.

טריפל M (MMM) מאבדת 10% מערכה בצל תחזית רווח חלשה שסיפקה לשנת 2024.

ג’נרל אלקטריק (GE) מאבדת כ-1% במסחר תנודתי לאחר הדוחות ובעיקר לאחר שסיפקה תחזית חלשה לרבעון הראשון.

יוניטד איירליינס (UAL) פרסמה אמש דוחות טובים מהצפי בזכות עונת החגים שהייתה חזקה. היום לפני המסחר ציינה החברה שהקרקוע של מטוסי 737 יפגע בחברה והיא צופה הפסד בין 35 ל-85 סנט למניה ברבעון הראשון. המניה עולה בכ-6.6% בתגובה לדוחות.

ג’פריס העלה המלצה למניית טבע (סימול: TEVA) ל’קנייה’. בג’פריס מניחים כי תחזיות השוק שמרניות וצופה המשך השיפור בתחום הגנריקה. בנק ההשקעות העלה את מחיר היעד ל-14 דולר למניה - פרמיה של מעל 20% על המחיר בשוק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש