יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו<br>קרדיט: יח"צ
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו קרדיט: יח"צ

הסערה בשוק המט"ח שנרשמת היום (ג’) עולה מדרגה כאשר הדולר זינק ב-2.4% מול השקל ושערו היציג נקבע ברמה של 3.649 שקלים - שיא מאז הפיחות הגדול של שנת משבר הקורונה.

בשוק חוששים מתגובת הזרים להעברת חוקי הרפורמה המשפטית, כאשר רוב הכספים של הזרים אלו פיקדונות מט"ח. התוצאה עלולה להביא להתייקרות של הכל. הבנקים יעלו ריביות כי הם צריכים לגייס בעלויות מימון גבוהות יותר, וזה אומר שעלות המימון של הישראלים שהיתה מאד נוחה עד כה צפויה להתייקר. הסיכון של ישראל גם הוא יכול לעלות בשל הרפורמה, וכל זה אומר שהכל הולך להתייקר.

"הציבור הרחב ישלם את המחיר של מאבקי הפוליטיקאים, כאשר הפיחות בשקל יעלה את מוצרי הייבוא, יזניק את האינפלציה, ויגרור את בנק ישראל להעלות שוב את ריבית השקל כבר בטווח הקצר", כך אומר יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים בשיחה עם ספונסר.

"כאשר לווים רבים יתקשו לעמוד בהחזרי ההלוואות והמשכנתאות, הדבר יפגע בחוסנם של הבנקים בישראל. על רקע החשש מפגיעה בזכויות קניין רוחני ובמעמד ישראל בשווקים, גופי ההשקעה הגדולים בעולם עשויים לרסן השקעות בישראל, ובכך לצמצם את זרימת המט"ח לשוק הישראלי.

"העלאת הריבית הצפויה בארה"ב, עשויה אף היא להשפיע באופן שלילי על שוק המניות, מהלך אשר צפוי להוסיף שמן למדורה, כאשר המוסדיים יידרשו אף הם לרכוש מט"ח על מנת לבצע התאמות בהיקף הגידורים, עם השחיקה בשווי תיק ההשקעות שמעבר לים. לא מן הנמנע שבבנק ישראל יעדיפו לעלות את ריבית השקל במטרה לבלום בריחת הון ולרסן את עליות המחירים", אמר פריימן.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 19
    יש לי חבר טוב מאד

    אביו קוראים לו טל ביבר, מנהל אגף שווקים בבנק ישראל ואחראי על יתרות המט"ח, מידי פעם יוצא לי לדבר איתו על נושאים כלכליים, אולי נלך לקפה אולי יוציא לי מידע פנים |8||8| בלחיצת כפתור שלו הדולר |135||136||1| ועכשיו ברצינות אחד האנשים בהא הידיעה (הנגיד סטנלי פישר אהב ואוהב אותו מאד) סומך עליו |12|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • רבקי
    • 21/02/2023 12:18
  • 18
    במבט רחב זו לא תקופה טובה להייטק

    את המשקיעים מחו"ל לא מעניינים שקלים והעובדים רוצים לשלם את המשכנתא העולה. נקודתית זה נכון שדולר גבוה תורם להכנסות ורווחים, אבל כאמור, לא במבט רחב לאורך זמן אם הרקע הוא שינוי ביסודות הכלכלה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Tal81
    • 21/02/2023 12:10
  • 15
    אלו עתודות שחשובות לביטחון המדינה

    כתבתי על הדילמה מוקדם יותר הבוקר לדעתי לפני 3.7 הם לא יתערבו כדי להיות אפקטיביים בבלימה, אם יחליטו לנסות. ככל הנראה זה יהיה קרב בלימה, עם סיכוי לא טוב, ככל הנראה, לבלימה לטווח של שבועות וחודשים.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Tal81
    • 21/02/2023 12:05
  • 12
    עוד מעט יתחיל לחץ פיזי בלתי מתון על הנגיד

    להתחיל למכור דולרים, נראה מי יהיה הראשון שיעלה זאת בממשלה
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • אלמונימי
    • 21/02/2023 12:02
  • 8
    כל דבר שקורה מהר הוא רע

    היום האינפלציה היא במוקד ולכן כל מה שעלול להשפיע עליה דופק לבנק ישראל את התוכניות. כשאינפלציה אפס והריבית 0 והעולם יפה עם ציפורים מצייצות, אז אתה רוצה לשמור על יחס דולר שקל שלא יעשה נזקים...
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דובי
    • 21/02/2023 11:57
  • 6
    כן. עכשיו שופטים את הכלכלה במשקפי

    שמש עם מסנן קרינה מכובד. עכשיו רוצים לשמור על השקל שלא ייחלש כדי להילחם בהחמרת האינפלציה המתהווה וכדי לתת ערך לכלכלה שלנו. שער השקל הוא מדד חזק לאיכות הכלכלה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Tal81
    • 21/02/2023 11:55
  • 4
    מעולה ליצואנים,גרוע לכל השאר.

    כל שקל שיש לך בבנק שווה פחות. החלשות מטבע מלמדת על אי יציבות. יגדיל את האינפלציה שכן חברות יחלו להעלות מוצרי צריכה. אינפלציה עולה תגרום לעליית ריבית נוספת
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • הדר
    • 21/02/2023 11:53
  • 3
    בנק ישראל שנים ממתן את התחזקות השקל

    ולא לעלות את הדולר. יש הבדל.

    • המתבונן
    • 21/02/2023 11:53
  • 2
    וזה למרות העליה הריבית

    לרוב כשמעלים ריבית ועוד ביותר ממה שציפו עד לפני שבוע, הדולר יורד. הולך להיות כאן על הפנים מבחינת יוקר המחיה וזה עוד בלי מיתון כי גם ישלמו יותר בגלל הריבית, גם החבכונות יפגעו וגם המחירים יעלו בגלל הדולר. מה שהולך כאן זה ריסוק בהילוך איטי
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • digger
    • 21/02/2023 11:51