קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

הבנק המרכזי של אנגליה מרחיב את תוכנית החירום לרכישת אג"ח על מנת להחזיר את הסדר לשוק האג"ח הכאוטי שנוצר בהמשך לתוכנית של ראשת הממשלה לעידוד הצמיחה שממנה היא נאלצה לסגת בצל הביקורת מבית והטלטלה שנוצרה בשווקים.

הבנק המרכזי של אנגליה הזהיר כי מסלול מתמשך של זינוק התשואות של אגרות החוב הממשלתי מהווה סיכון ליציבות הפיננסית. מכירת האג"ח מצד הסוחרים דחף מעלה את התשואות, מה שמהווה "סיכון מהותי ליציבות הפיננסית של בריטניה", כך לפי הודעת הבנק.

הבנק המרכזי הבריטי ירחיב את רכישות האג"ח הממשלתיות של בריטניה מה-11 באוקטובר עד ה-14 באוקטובר. המהלך מסמן את ההרחבה השנייה של חבילת החילוץ יוצאת הדופן של הבנק תוך כמה ימים, לאחר שהגדיל את מגבלת הרכישות היומיות שלו לקראת סיום התוכנית שהיה אמור להיות בשישי הקרוב.

בכך הבנק המרכזי הבריטי ממשיך להתערב בשוק, ולא באופן "זמני" כפי שהוגדר בהתחלה. אחת הסיבות להתערבות הבנק היא החשש מחדלות פרעון של קרנות הפנסיה אחרי שקיבלו דרישת ביטחונות אחרי שהתשואות אג"ח ל-30 שנה עלו מעבר ל-5%.

הזינוק בתשואות האג"ח העמיד את קרנות הפנסיה בבריטניה על הסף, כשבמקביל כמה בנקים עצרו הענקת משכנתאות ליומיים כי לא ניתן היה לתמחר את הסיכון נוכח המצב. הפיצול בין צעדי הממשל הבריטי לבין הבנק המרכזי יכול להעיד על עצמאותו של הבנק הבריטי שלקח מנהיגות, כפי שהיה הראשון מבין הבנקים המרכזיים במערב להעלות השנה את הריבית, ובשבוע שחלף הודיע על רכישה ’זמנית’ של אג"ח ארוכות על מנת לייצב את התשואות.

המהלך של הבנק הבריטי העלה תהיות באם בנקים מרכזיים נוספים לא יהססו לפעול שוב בשוק. בינתיים, ההתבטאויות של בכירי הפד בתקשורת מאז האירוע הדרמטי בשוק האג"ח הבריטי שקרין על התשואות בשווקים המרכזיים, הצביעו שהפד עודנו נחוש להעלות ריבית ונתוני התעסוקה שפורסמו ביום שישי האחרון בארה"ב שהיו טובים מהצפוי, הכשירו את הקרקע להעלאות ריבית נוספות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש