קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

17:35

יום המסחר בת"א ננעל ביציבות במדדים המובילים, מדד ת"א 35 עלה ב-0.1% ומנגד מדד ת"א 90 נחלש ב- 0.5%. מדדי המניות נסחרו בשונות גדולה מאוד בעוד מדד הבנקים ננעל בעליה של 1.9% ובשיאו נסחר מעל 3% בעקבות דוחות חזקים של בנקים שפורסמו היום ואתמול. מנגד, מדד מניות הנדל"ן ירד 1.6% בעקבות נתון האינפלציה הגבוה שפורסם אתמול והצפי בעקבותיו להעלאה של הריבית ב 75 נ"ב, העלאה גבוהה יותר מהערכות קודמות לעוד 50 נ"ב.

לאחר נתון תמ"ג שלילי ברבעון הראשון של השנה אשר הצביע על התכווצות של 2.7% במשק, הרבעון השני הפתיע לטובה עם צמיחה של 6.8% בחישוב שנתי לאחר היציאה הסופית מהקורונה. הזינוק במחיר האנרגיה והדיור נדחקו הצידה והישראלים המשיכו לחגוג לאחר גל האומיקרון שהכה בנו בסיום 2021 ובתחילת 2022. גם הנתון הזה תומך בהעלאה של הריבית בקצב מהיר יותר בשבוע הבא.

מניית מי סייז הקטנה שנסחרת גם בארה"ב וגם כאן פרסמה דוחות וזינקה 48%, אלוט גם היא פרסמה דוחות אך נעלה את המסחר בירידה של 13.7%.

חברות הנדל"ן בלטו לשלילה היום בניהם אפריקה מגורים שירדה 4.8%, ישראל קנדה נחלשה 4.1% ומגה אור ירדה 3.9%. שופרסל הובילה את העליות בת"א 125 עם עליה של 4.9% לפני הדוחות שיפוסמו מחר.

בנק לאומי פרסם הבוקר תוצאות חזקות לרבעון השני של השנה ובו רווח שקרוב ל 2 מיליארד שקל, בתגובה זינקה המניה ב 2.9%.

השבתת מפעל הממתקים פגעה בשורה התחתונה של שטראוס עם ירידה חדה ברווח התפעולי והנקי. המניה לא התרגשה מהבשורה שככל הנראה מגולמת במחיר ועלתה 1%.

אלביט מערכות רשמה יום שלילי במיוחד עם ירידה של 4.6% לאחר שגם היא פרסמה היום דוחות ובו ירידה ברווח הנקי של כ 17% ביחס לרבעון המקביל.

אלטשולר שחם ממשיך להאמין באנרגיה ירוקה, אנלייט תקצה לקבוצה מניות במחיר של 7.8 שקל למניה בתמורה כוללת של 450 מיליון שקל. בתגובה זינקה אנלייט 3.4% במחזור ער של 20 מיליון שקל.

בנק הבינלאומי פרסם דוחות סולידיים עם רווח של 342 מיליון שקל ותשואה על ההון של 13.8% מניות החברה עלו בתגובה בשיעור צנוע של 0.35%. 

11:00

הבורסה של ת"א נסחרת בשעה זו במגמה מעורבת. מדד הבנקים עולה בכ-2.5% בהובלה של מניית לאומי אשר עולה בכ-3.5%. העליה במדד הבנקים מעלה את מדד ת"א 35 אשר נסחר כעת בעליה של כ-0.25%.

מניית שטראוס עולה בכ-1.4% לאחר פרסום הדוח לרבעון השני, אלביט מערכות יורדת בחדות 4% ודלק קבוצה מאבדת כ-1%

מדד הנדל"ן יורד בכ-1.1% בהובלה של ריט 1 ומניית ישראל קנדה אשר יורדות בכ-3%. הירידה נובעת בעיקר מהחשש להמשך עליית הריבית לאחר פרסום נתון האינפלציה שזינק ב- 1.1% בחודש יולי, מעל ציפיות השוק.

בורסות אירופה נסחרות בעליות שערים קלות. מדד הדקס הגרמני עולה ב- 0.43%, מדד הקאק הצרפתי ומדד הפוטסי האנגלי עולים בכ-0.3%.

9:48

יום המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח ביציבות לאחר שבורסות וול סטריט סגרו אמש בעליות שערים, אחרי שפתחו את המסחר בירידות שערים. מדד ה-S&P 500 ומדד הדאו ג’ונס עלו ב-0.4% ומדד הנאסד"ק הוסיף 0.6%. החוזים העתידיים על מדד ארה"ב נסחרים הבוקר בירידות שערים קלות של 0.25%.

בשעה זו בורסות אסיה נסחרות במגמה מעורבת. טוקיו נסחרת בירידה של 0.1% , הונג קונג נחלשת ב-0.8% ושנחאי עולה 0.16%.

בשוק הסחורות הנפט נסחר בירידות. החוזה על הנפט הגולמי יורד ב-0.9% לרמה של 88.56 דולר לחבית והחוזה על נפט ברנט יורד 1.25% לרמה של 93.92 דולר לחבית.

הדולר נחלש ב- 0.1% אל מול השקל ונסחר סביב 3.267 שקל לדולר, זאת לאחר שזינק אמש

האינפלציה מזנקת

אמש פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יולי אשר הפתיע לרעה עם עליה של 1.1% וקצב של 5.2% ב-12 חודשים האחרונים, מעל היעד של בנק ישראל. הזינוק חורג מצפיות השוק לעליה של 0.5% עד 0.7%. עופר קליין, ראש אגף הכלכלה והמחקר בהראל פיננסים, התייחס הבוקר ואמר: "המדד הגבוה לא משנה את הערכתנו שבנק ישראל יעלה את הריבית בחצי אחוז ביום שני הקרוב ויאותת שתהליך העלאת הריבית עדיין לא הסתיים. להערכתנו, למרות הייסוף החד בשקל והירידה במחירי האנרגיה שיקטינו משמעותית את האינפלציה המיובאת, אנו עדיין מניחים העלאה נוספת של חצי נקודת אחוז גם באוקטובר שיושפע בעיקר מהחלטות הבנקים המרכזיים בארה"ב ובגוש האירו ומהעלייה בסעיף השכירות".

עונת הדוחות נמשכת

הבוקר דיווח בנק לאומי על גידול ברווח הנקי שהסתכם ב-2 מיליארד שקל וחלוקת דיבידנד בסך 400 מיליון שקל. הגידול בתיק האשראי ועליית הריבית תרמו לשורה התחתונה של הבנק

שטראוס דיווחה על ירידה של 58% ברווח הנקי ברבעון השני בעקבות הריקול ועצירת הפעילות במפעל השוקולד בצפון.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש