קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

וול סטריט צפויה לפתוח את יום המסחר בירידות שערים קלות במדדים המובילים על רקע שבוע השיא של עונת הדוחות. כבר לפני המסחר פרסמו מספר חברות ענק ולאחר המסחר צפויות לפרסם מיקרוסופט, אלפביית, ויזה, טקסס אינסטרומנטס ועוד. אמש נעלו המדדים את המסחר במגמה מעורבת, מדד האס אנד פי 500 עלה 0.13%, הדאו עלה 0.28% ומדד הנאסד"ק 100 נחלש 0.55%

המסחר באסיה ננעל במגמה חיובית במדדים המובילים, הונג קונג עלתה 1.67%, שנחאי 0.8%, הקוספי הקוריאני עלה 0.4% והניקיי היה חריג עם ירידה של 0.16%.

באירופה מגמה מעורבת הדקס נחלש 0.7%, הקאק הצרפתי יורד 0.2%, היורו סטוקס 600 עולה 0.14% והפוטסי הבריטי מתחזק ב 0.6%.

מחיר חבית נפט מסוג WTI עולה 1.8% לרמה של 98.5 דולר, מחיר הביטקוין עומד על 21 אלף דולר, ירידה של כ 3%.

מניות בכותרות

וול מארט (WMT) יורדת 9% לאחר שאתמול לאחר נעילת המסחר פרסמה אזהרת רווח לרבעון הנוכחי ולהמשך השנה. החברה ציינה על עליית מחירים שמשפיעה על הצריכה בארה"ב ומלאים שמצטברים לה במוצרים כאלה "שלא חייבים לרכוש". החברה מושכת איתה את שוק הריטייל מטה ומניות כמו אמזון, טרגט, הום דיפו ועוד נחלשות במסחר המוקדם.

קוקה קולה (KO) עולה אחוז במסחר המוקדם לאחר שפרסמה דוחות טובים שקפו בשורת הרווח וההכנסות לרבעון השני. החברה ממשיכה להתאושש בקצב המכירות שלפני מגפת הקורונה.

מקדונלדס (MCD) עולה קלות במסחר המוקדם למרות דוחות מעורבים עם עמידה בשורת הרווח ופספוס בהכנסות. החברה ציינה שהעלאת המחירים גשרה על הפערים ברווח אולם היא ראתה ירידה מהותית בהכנסות ביחס לרבעון המקביל, מנכ"ל החברה אף ציין שקיימת בעייתיות בשל עליות המחירים והלחימה באוקראינה שפגעה גם כן.

ג’נרל מוטורס (GM) יורדת 1.7% לאחר פרסום הדוחות. החברה פספסה בשורת הרווח ועקפה בשורת ההכנסות. החברה מתכוננת להאטה העולמית והיא מגייסת פחות עובדים.

M3 (MMM) מפרסמת דוחות טובים שעקפו את התחזיות החדשה היותר מעניינת היא שהחברה רוצה לעשות ספין אוף לחברת לעסקי הבריאות שלה. המניה מגיבה בעליה של 5% במסחר המוקדם.

רייטון (RTX) החברה הביטחונית מדווחת ברבעון השני על הכנסות שיצאו חלשות מהציפיות אולם היא עמדה בשורת הרווח. החברה ציינה שהיא מתמודדת עם סביבת מאקרו מאתגרת בשל עליית מחירים והמשך בעיות בשרשראות האספקה, החברה חוזרת על התחזית השנתית. מניות החברה מאבדות 1.6% במסחר המוקדם.

ג’נרל אלקטריק (GE) פרסמה דוחות שעקפו את התחזיות ברבעון השני של השנה. החברה עדכנה שהתוצאות הטובות מגיעות בעקבות שגשוג בעסקי המנועים למטוסים. המניה עולה 3.8% במסחר המוקדם.

יונילבר (UL) פרסמה דוחות חזקים והיא מעלה את התחזית להמשך השנה בעקבות העלאת המחירים שהקטינו את הפגיעה העסקית. מניות החברה עולות 2.7% במסחר המוקדם.

הבנק השווצרי UBS (UBS) פרסם דוחות חלשים הבוקר וחולשה בשורת הרווח. הבנק נפגע חזק מאוד ברבעון השני מהתנודתיות בשווקים הפיננסים עם ירידה משמעותית בניהול העושר ובנקאות להשקעות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש