אופיר דבש, מנכ"ל ביו דבש<br>קרדיט: דורון לצטר
אופיר דבש, מנכ"ל ביו דבש קרדיט: דורון לצטר

חברת ביו דבש מצליחה בניסויים עקב הכנסות שינויים קטנים אשר בהחלט מטיבים עם פרוטפוליו המוצרים, אך ללא מכירות ובדיקת השוק לגביי טעם, מחיר ואפקטיביות המוצר, המניה תמשיך למכור את החלום למשקיעים כמו רבות לפניה, והטלטלות במניה יימשכו.

חברת הפודטק הישראלית ביו דבש שמפתחת תהליך תעשייתי לייצור דבש מתורבת - "דבש ללא דבורים" – מדווחת הבוקר על הצלחה בייצור דבש מתורבת בעל פעילות אנטי בקטריאלית מוכחת.

 

החברה הודיעה כי השלימה בהצלחה ניסוי המוכיח כי ביכולתה לייצר דבש מתורבת, בעל פעילות אנטי בקטריאלית באופן עקבי ויעיל, וזאת באמצעות מתקן הייצור של החברה בפארק המדע ברחובות, המסוגל לייצר דבש מתורבת בהיקף של עד 3 טונות בשבוע (פיילוט).

 

החברה דיווחה כי הדבש המתורבת שפיתחה כולל מרכיבים מגוונים שהוכחו כתורמים לפעילות האנטי בקטריאלית, בהם מגוון רחב של חיידקיים פתוגניים, כגון: pH נמוך, תכולת סוכר גבוהה (אוסמולריות), מי חמצן (H2O2), פוליפנולים וחלבונים/פפטידים אנטי-מיקרוביאליים – וזאת, בדומה לדבש המופק מדבורה.

 

הוכחת פעילותו האנטי בקטריאלית של הדבש המתורבת מהווה אבן דרך משמעותית בפיתוח דבש מתורבת פונקציונאלי ובעל תכונות בריאותיות הדומה בהרכבו ובתכונותיו לדבש טהור. דבש מסוג זה יכול לשמש כ"מזון-על" (Superfood), יעשיר את תזונת האדם וישמש כחומר גלם איכותי בתעשיית ייצור הדבש ובתעשיות נוספות כגון תעשיית הקוסמטיקה, הפארמה וכיו"ב.

 

ההצלחה בניסוי הינה בהתאם לתוכנית העבודה אשר סוכמה וצפויה לאפשר לחברת הבת להמשיך לפתח ולייעל את יכולת ייצור הדבש המתורבת בעל הפעילות האנטי בקטריאלית המוכחת בהיקפים תעשייתיים.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש