שבוע המסחר באסיה נפתח במגמה שלילית, כאשר ביפן מדד הניקיי צולל בשיעור של 1.5%, בעוד מדד שנחאי יורד 0.7% והנג סנג נחלש 1.45% , סנסקס (הודו) משיל 1.8%, בארה"ב המדדים העיקרים נסחרים בטרום בירידות של כ-1%

שער הדולר נחלש משבוע עבר ועומד על 3.24, הנפט נסחר ב 105 דולר לחבית, הזהב עולה ועומד על 1987 דולר, הביטקוין נסחר בירידות ושערו 39 אלף דולר.

מדד מרץ עלה בשיעור של 0.6%, נמוך מהקונצנזוס (0.8%), כך שקצב האינפלציה השנתי נותר זהה לזה שנרשם בפברואר, 3.5%. המדד שיקף בעיקר השפעות עונתיות ואת עליית מחירי הדלקים. העלייה בסעיף הדיור נמשכה בקצב שמאפיין את החודשים האחרונים, של כ-3%, ומדד שכר הדירה אינו משקף האצה רוחבית במחירי השכירות. השפעות השיבושים בשרשרת האספקה עדיין ניכרות במדד, אך באופן פוחת וחזרה לדפוס צריכה נורמלי יותר(שירותים על חשבון מוצרי תעשייה) צפויה למתן את תרומת גורם זה למדד הכללי.

 

האינפלציה בשנה הקרובה צפויה להסתכם בכ-2.5%. העלייה המואצת במחירי הסחורות תמשיך לשחק תפקיד מרכזי בעליית האינפלציה בחודשים הקרובים. עם זאת, בהמשך השנה ההשפעה הממתנת על ההרעה הגיאו-פוליטית ועליית מחירי הסחורות על הפעילות, במקביל להשפעה שתלך ותגבר של הריסון המוניטארי בארה"ב, צפויים למתן את סביבת האינפלציה.

 

העלייה המתונה מהצפוי במדד מרץ תומכת  במסר שעלה מהחלטת הריבית האחרונה בדבר העלאה הדרגתית של הריבית. הצפי לאינפלציה גבוהה מהגבול העליון של היעד תתמוך בהעלאת הריבית עד לרמה של 1.25%-1% במהלך רבעון השלישי, אך ככל שה-Fed יתמיד עם הקו הניצי פוטנציאל העלאת הריבית בישראל יוגבל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש