יריב גילת, יו"ר דירקטוריון טקטונה<br>קרדיט: יח"צ
יריב גילת, יו"ר דירקטוריון טקטונה קרדיט: יח"צ

חברת הנכסים הדיגיטליים טקטונה (Tectona) מדווחת היום על עסקה חדשה עם חתימת מסמך הבנות להשקעה מהותית בחברת פיוז לאבס (Fuse Labs), שעוסקת בפיתוח פלטפורמת רשת תשלומים חדשנית מבוססת בלוקצ’יין. במקביל, טקטונה תמנה נציג מטעמה לדירקטוריון חברת פיוז ותסייע לה עסקית ושיווקית.

פיוז לאבס מתל אביב בונה בשנתיים וחצי האחרונות רשת תשלומים מבוססת חוזים חכמים שנועדה להוזיל עלויות ולהסיר חסמי כניסה על ידי מודל עסקי חדשני. הרשת היא שירות פתוח ללא גבולות, שנגיש לכל משתמש ומתופעל ע״י שותפים מכל העולם, שמתחזקים ובונים את הרשת. הרשת לא מוכרת קוד או מידע פרטי, אלא גובה עמלה נמוכה בעבור העברת Peer to Peer (P2P ) אשר משולמת בטוקן פיוז. מטרת הרשת היא להנגיש את עולם התשלומים בבלוקצ׳יין למשתמשים רגילים ועסקיים, תוך כדי יצירת אלטרנטיבה למזומן ולחברות אשראי וסליקה. 

יו"ר טקטונה, יריב גילת: "אנו שמחים על החבירה לחברת פיוז. במהלך החודשים האחרונים נבחנו מספר הצעות להשקעה משמעותית בפרויקטים מסוג L1 שכבה ראשונה, ולבסוף נבחרה חברת פיוז. אנו מעריכים כי במהלך השנה הקרובה ערכן של חברות תשתית מהסוג של פיוז יעלה באופן ניכר כחלק מהגידול בשימושים של טכנולוגיית הבלוקצ׳יין, ורוצים לקחת חלק פעיל בתחום. האנשים המצוינים בחברת פיוז, לצד הערכים המוספים שיש לטקטונה להציע, הופכים את העסקה לאטרקטיבית במיוחד עבורנו". 

במסגרת העסקה, טקטונה תעמיד לפיוז הלוואה ללא ריבית בהיקף של 5 מיליון דולר, אשר תומר בסבב גיוס עתידי בפיוז בדיסקאונט של 30% או לפי שווי חברה של 100 מיליון דולר אחרי הכסף (כנמוך). 

בנוסף, טקטונה תקבל עד 25 מיליון טוקנים (המטבע הדיגיטלי של פיוז), שנסחרים כיום במחיר של כ-50 סנט למטבע, ואופציה לרכישת 7.5 מיליון טוקנים נוספים במחיר של 4 דולר לטוקן, עד שנתיים מיום חתימת ההסכם. 12.5 מיליון טוקנים (אשר ישתחררו ליניארית מדי חודש לאורך 3 שנים) יועברו לטקטונה עבור מתן ההלוואה ההמירה, ועד 12.5 מיליון טוקנים נוספים תמורת שירותי הייעוץ והפיתוח העסקי לפיוז. 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש