יום המסחר בבורסה בארה"ב נפתח במגמה מעורבת ובנטייה לעליות שערים במדדים המובילים לאחר שבסוף השבוע קבעו המדדים שוב שיאים חדשים. ברקע למסחר, שיא חדש במספר הנדבקים בקורונה בגל הנוכחי עם עליה של קרוב ל-30% בשבוע האחרון.

 

ביום שישי יתפרסם דוח התעסוקה החודשי והאנליסטים בוול סטריט אומרים שהנתונים שיתקבלו ישפיעו על האפשרות להמשך הראלי בבורסות האמריקאיות. נזכיר כי בנאומו האחרון בג’קסון הול אמר יו"ר הפד ג’רום פאוול כי שוק העבודה לא התאושש מספיק וכי הוא מודאג מהשפעת התחלואה על החזרה למספר המועסקים של לפני משבר הקורונה.

 

אירופה נסחרת בעליות קלות: הדקס עולה 0.1%, הקאק נחלש ב 0.15% ובבריטניה לא מתקיים מסחר היום לרגל חג. חבית נפט מסוג לייט קרוד יורדת לרמה של 68.7 דולר. מחיר אונקיית זהב יורדת לרמה של 1818 דולר.

 

מניות בכותרות:

מודרנה (MRNA) – המניה מאבדת 3.5% לאחר שמיליון חיסונים נגד קורונה הוצאו מהמחזור ביפן בשל חששות לזיהום. משיכה ראשונה של 1.63 מיליון חיסונים התרחשה בשבוע שעבר כאשר עלה לראשונה החשש מזיהום עקב שני מקרי מוות לאחר קבלת החיסון. החברה הודיעה שהיא בודקת את הנושא.

 

אפירם (AFRM) – החברה מזנקת % בטרום לאחר שהחברה הפועלת בתחום התשלומים הדיגיטליים הודיעה על שותפות עם אמזון שתאפשר ללקוחות אמזון לראשונה לפרוס את עלות הרכישה לתשלומים בקנייה של מעל 50 דולר.

 

לי אוטו (LI) – דיווחה על הפסד קטן מהצפוי שעלה על ציפיות האנליסטים ברבעון האחרון. יצרנית הרכב הסינית מסרה כי סיפקה למעלה מ-17 אלף כלי רכב ברבעון, עליה של 166% מהשנה הקודמת. מניית החברה עולה 2.3% בטרום.

 

סאפורט.קום (SPRT) מזנקת 46% לפני המסחר אחרי שבעה ימי עליות רצופים. ספקית התמיכה הטכנית לא דיווחה על שום חדשות בעלות משמעות בעת האחרונה ועם זאת טסה 223% בימי המסחר האחרונים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש