יום המסחר בארה"ב נפתח בירידות שערים של עד 0.8% במדדים המובילים על רקע פתיחה מגומגמת של חודש מאי אמש. המדדים רחוקים פחות מאחוז משיאים תקופתיים על רקע פתיחת הכלכלה וירידה בהגבלות הקורונה ברחבי ארה"ב.

 

מניות הטכנולוגיה אפל, אמזון, פייסבוק יחד עם ענקית הקמעונאות אמזון לא הצליחו לטפס לגבוהים חדשים לאחר הדוחות למרות מספרים מצוינים שעקפו את התחזיות, דבר שמראה על עייפות מסוימת בשוק המניות לאחר ראלי חזק מאוד בשנה האחרונה.

 

ביל גייטס מייסד מייקרוסופט הודיע אתמול על פרידה מאשתו ב 27 שנים האחרונות מלינדה, הזוג חתם במשותף על ההצהרה בטוויטר של ביל על כך שימשיכו לעבוד יחד בקרן הפילנטרופית שהקימו אולם יחיו את חייהם בנפרד.

 

באירופה מגמה שלילית במדדים, הדקס יורד 1.5%, הקאק נסחר בירידה מתונה יותר של 0.4% ובריטניה חזרה מחופשה של יום לעליה של 0.2%. חבית נפט מסוג לייט קרוד נסחרת סביב 65.2 דולר. מחיר אונקיית זהב נסחרת סביב 1782 דולר.

 

מניות בכותרות

פייזר (PFE) הרוויחה 93 סנט למניה ברבעון הראשון 16 מעל קונצנזוס השוק, הכנסות החברה עקפו גם הן את התחזיות. החברה מעלה את תחזית המכירות לשנה כולה בשל ביקוש גבוה לחיסוני קורונה שממשיכים להיות גבוהים משמעותית מציפיות החברה. מנהל המזון והבריאות בארה"ב צפוי לאשר את חיסון החברה לגילאי 12-15. מניות החברה עולות 0.7% במסחר המוקדם.

 

וקסארט (VXRT) מזנקת 20% במסחר המוקדם לאחר שדיווחה על תוצאות חיוביות בשלב 1 לחיסון קורונה דרך הפה. החברה ציינה שהחיסון יכול להיות אפקטיבי בדיוק כמו חיסון הזריקה של פייזר ומודרנה.  

 

אנדר ארמור (UAA) דיווחה על רווח של 16 סנט למניה מול צפי מינורי של 3 סנט. הכנסות החברה עקפו את התחזיות והחברה מעלה את התחזית לכל השנה בשל ביקושים חזקים לנעלי וביגוד ספורט. החברה שילמה 9 מיליון דולר ליישוב מחלוקת ל SEC. מניות החברה עולות 2% במסחר המוקדם.

 

איי רובוט (IRBT) יצרנית רובוט רומבה לניקוי הבית עקפה את התחזיות עם רווח של 41 סנט למניה מול צפי של 9 סנט. הכנסות החברה ממכירות רובוט רומבה מוצר הדגל עקפה את התחזיות. מניות החברה צוללות 11% במסחר המוקדם בשל עלויות שילוח יקרות.

 

CVS (CVS) רשת הדרגסטורים פרסמה תוצאות חזקות עם רווח של 2.04 דולר למניה מול צפי של 1.72 דולר. הכנסות החברה גם כן עקפו את התחזיות עם עליה במכירות בחנויות בעיקר מצד לקוחות מחוסנים לקורונה. מניות החברה עולות 2% במסחר המוקדם.

 

אוויס (CAR) החברה פרסמה דוחות עם הפסד של 46 סנט למניה, נמוך מהותית מצפי של 2.16 דולר. חברת השכרת הרכב דיווחה על הכנסות שעקפו את התחזיות ומצפה להמשך התאוששות וביקוש לרכב שכור לצד מחירים נוחים. המשקיעים מאוכזבים בשלב זה והמניות יורדת 3% במסחר המוקדם במחזור דליל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש