לאחר עוד יום מסחר תנודתי עם ירידות בסיום המסחר, בורסות ארה"ב פתחו את המסחר בעוד יום אדום. אמש ירדו המדדים כששוב מניות הטכנולוגיה ונכסי הסיכון ירדו בחדות ללא תגובות מיוחדות משוק האג"ח.

 

כשעה לפני המסחר החוזים יורדים עד 0.5% וממשיכים את המגמה השלילית מאתמול. לפני מספר דקות פורסם נתון דורשי העבודה השבועי שיצא על 684 אלף דורשי עבודה חדשים מול צפי ל-735 אלף, הנתון הנמוך מזה כשנה. התמ"ג הרבעוני יצא טוב מהציפיות ועומד על 4.3% מול צפי של 4.1%.

 

באירופה מגמה שלילית, הדקס יורד 1%, הקאק הצרפתי נחלש ב-0.9% ובריטניה יורדת 1.1%. חבית נפט מסוג לייט קרוד ממשיכה להסחר בתנודתיות גבוהה ולאחר עליות חדות אמש מחירה יורד 3% לרמה של 59.3 דולר. מחיר אונקיית זהב נסחרת ברמה של 1730 דולר.

 

מניות בכותרות

נייקי (NKE) מניות החברה נסחרות תחת לחץ מכירות במסחר המוקדם ויורדות מעל 5% על רקע ביקורת על החברה ברשתות החברתיות בסין. החברה פרסמה שהיא מודאגת מעבודות הכפייה בשינג’יאנג, נייקי ציינה שהיא לא מייצרת מוצרים באזור.

 

רייט איד (RAD) צוללת 15% במסחר המוקדם לאחר שדווח כי היא מצפה לסכם את 2020 עם הפסד בהשוואה לרווח של 125 מיליון דולר אותו צפו האנליסטים. רשת בתי המרקחת נפגעה ב 37% במכירות תרופות להצטננות, שיעול ושפעת, מחלות שבקושי סבלו מהן בעונת החורף האחרונה בשל הסגרים והבידוד החברתי.

 

דרדן רסטורנטס (DRI) חברת האחזקה למספר רשתות הסעדה ביניהן אוליב גרדן דיווחה על רווח והכנסות שעקפו את התחזיות ברבעון האחרון. מכירות לחנויות זהות צללו 26.7% ביחס לשנה שעברה אולם הנתון יצא נמוך מהצפי לירידה חדה יותר של 31.2%. המניה עולה 4.5% במסחר המוקדם.

 

KB הום (KBH) עקפה את התחזיות עם רווח של 1.02 דולר למניה מול צפי לרווח של 0.92 דולר והכנסות שפספסו את התחזית. המניה יורדת 5% במסחר המוקדם וזה למרות 23% עליה בהזמנות ו 4% עליה במסירות בתים.

 

אסטרהזניקה (AZN) החיסון של החברה לקורונה מראה על אפקטיביות של 76% מול נגיף הקורונה, נמוך יותר ממחקר מוקדם שפורסם השבוע לאפקטיביות של 79%. המחקר המוקדם יותר לא כלל זיהומים אחרונים ונמצא בבדיקה של ועידת ניתור נתונים עצמאית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש