יום מסחר שלילי הסתיים אתמול במדדי ת”א.
מדד המעופ השיל כחצי אחוז, מדד הבנקים בדומה , ואילו מדד הנדלן ירד כאחוז.
מחזורי המסחר היו רגילים לימי ראשון.
טכני-
כנאמר בסקירות האחרונות , מדד המעופ , הגיע עד להתנגדות על רמת 1097 לאחר שסגר שם גאפ , והחל לסגת , כאשר חוזר למעשה לתחום התבנית , לאחר שאישר פריצת שווא בשלב זה.
אתמול תוכ כדי המימוש סגר המדד גאפ על 1069 , כאשר התמיכה הקרובה בשלב זה היא על 1057 אופקי ומתחת על 1045. כל עוד המדד נמצא בתצורה זו הוא תחת מימוש בשלב זה , כאשר רק פריצת רמת 1097 , יחזיר את המומנטום החיובי לטווח הקצר.
כבר אמרתי בסקירה האחרונה , כי המדד עדיין בכללי נמצא תחת מהלך עולה , ורמת התמיכה של מניפת שליש המצויינת על הגרפ , היא לדעתי מאוד משמעותית לטווח הקצר , וכל עוד שהמדד נמצא מעליה , הינו עדיינ חיובי כאמור.
תמונת מתנדים-
איטיים-RSI - החל להתקפל מטה , לאחר שהגיע לרמות מכסימליות ...MACD - בתנועה רוחבית ...
מהירים בנטייה יורדת , לאחר הגעה לרמות גבוהות.........
PSAR - עדיינ עולה ,,,כאשר אם היום נראה ירידה , הוא יחליפ כיוון..........
MFI - בנטייה יורדת , אולם עדיינ מעל רמת האיזונ.
ממוצעים 19\39- עדיין תחת מהלך עולה..........
בולינגר- המדד נמצא ברצועה העליונה ......( יעני מעל ממוצע 20 )...
ממוצע 200 בתנועה מלמטה הולכ לחתוכ את ממוצע 400= אתות חיובי א”ט.........
פוינט-
אתמול , מדד המעופ , נותר לל”ש על הגרפ, כאשר התנגדות על 1110 תמיכה על 950. המדד עדיינ תחת אתות חיובי ובביקוש.
אינדיקטורים- כולם בהיצע..........פרט לBP כללי שעדיינ בביקוש.
איתותי מניות - רוב לשליליים.............
לסיכום-
לדעתי וע”ס התמונה הכללית , המדד עדיין תחת מימוש בשלב זה , ואולי טוב שכך..........כי ההנחה שלי כרגע היא , שכל מימוש ייתן כח להמשך קביעת שיאים חדשים.
עד לכמה מימוש זה יגיע ?...כרגע אי אפשר לדעת , זה גם יכול להגיע לתנועה רוחבית , כאשר התמיכות הקרובות הוזכרו לעיל , אולם כל עוד שהמדד מעל לתמיכת מניפה שליש כמוזכר , אזי אינ מה כרגע לחשוש לדעתי.
מט”ח , סחורות , בורסות חו”ל-
פתיחת שבוע המסחר לפנינו כאשר בגזרת המט”ח , עדיין התנועה העולה של האירו ע”ח הדולר בתוקפ , למרות התנועה הצידית של הימים האחרונים בצמד..........לעומת זאת התנועה של התחזקות היינ מול הדולר - בתוקפ.
בנוגע לסחורות ...הנפט עדיינ תחת תנועה רוחבית אולם התמיכה יורדת לרמת 72 -רק שבירת רמה זו ייתן אתות לשורט לדעתי..........הזהב - עדיין תחת מהלך עולה בשלב זה. , עם מימושים קלים מידי פעם.
בורסות חו”ל- ימשיכו להיות מושפעות ממדדי ארה”ב - שם תנועה רוחבית צרה בשלב זה. -ולקראת הכרעה , כאשר ניתוח מורחב למצב על ה בשבת האחרונה.................
בפתיחת המסחר כעת במזרח , נוטים המדדים , לעליות נאות של כ-2 אחוז.............
דולר נחלש מול האירו........יינ נחלש מול הדולר.................