יום שלילי פתח את שבוע המסחר אתמול , במדדי ת”א. , עקב פרשת אפריקה .
מדד המעופ השיל 2.2 אחוז ,מדד הנדלן ירד בחדות , וגם מדד הבנקים הצטרפו למגמה היומית......
מחזורי המסחר היו ערים לימי ראשון.
טכני-
ניתן לראות כי מדד המעופ ,אתמול , נעצר בדיוק על קו המגמה העולה המדובר , בסקירה הקודמת , זהוא קו מגמה עולה לטווח קצר , ( חום בגרפ ) אשר למעשה מהווה את רמת האיזונ לדעתי , בין מימוש שאנו רואים כעת למימוש יותר עמוק.
מתחת לקו מגמה זה אנו רואים את קו המגמה לטווח הבינוני, העולה , כאשר הינו גם תחתית התעלה העולה ממרצ. , קו זה הוא התמיכה הבאה בשילוב שפל עולה אחרון על רמת 915 נקודות . , כלומר , סגירה מתחת לרמת 950 בשילוב קו המגמה העולה לטווח הקצר , יגרור המשך מימוש לרמת 915.
בשלב זה יש לנו כאמור תבנית במדד של תקרה כפולה עם אפשרות לבניית תבנית M ’ שבסיסה ברמת 915 כאמור. ההתנגדות מלמעלה ב”ז עומדת על רמת 973= סגירת GAP.
מתנדים-
איטיים- RSI - עדיינ בתצורה יורדת...וסביב רמת האיזונ....MACD - ניטראלי .
המהירים החלו מהלך יורד.......כאשר CCI מתחת לאיזונ.
PSAR - עולה עדיין ואתמול המדד הגיע -עד לנקודת המפגש עם המתנד.
MFI - נע סביב רמת האיזונ.....
בולינגר- אתמול המדד עובר לרצועה התחתונה.......
ממוצעים 19\39- עדיין תחת מהלך עולה......
פוינט-
מדד המעופ עובר אתמול להיצע , כאשר רמת התמיכה על -930...התנגדות על 1000. עדיינ התמונה היא במסגרת עולה על הגרפ. , אולם תמונה זו יכולה להשתנות , עקב שינויים באינדיקטורים כדלקמן...
אינדיקטורים- אתמול עובר גרפ 10 שבועות להיצע , לאחר שהיה ברמות גבוהות , זהוא אתות שלילי לטווח הקצר. יתר האינדיקטורים עדיין בביקוש , וחלקם ברמות גבוהות.
איתותי מניות - רוב לשליליים.
לסיכום-
ע”ס התמונה הכללית ולדעתי , יש סיכוי שנשבור היום את תמיכת קו המגמה העולה \ חום ואת רמת תמיכה 950 ,( גם במונחי סגירה ) ואז היעד כאמור עובר לרמת תמיכה על 915. שם לדעתי המבחן החשוב של במדד. ( כל עוד מעל אזי התנועה הינה עולה ). אבל לעומת זאת אם נראה היום אישור לתמיכת 950 והיפוכ מעלה , אז נראה ש המימוש נעצר על תמיכה זו . , ובקו המגמה חום\ לטווח הקצר ייקבל משנה תוקפ.
שורה תחתונה ----המדד תחת מימוש לטווח הקצר בשלב זה , אולם עדיינ תחת מהלך עולה . ( תעלה עולה ) .
מט”ח , סחורות , בורסות חו”ל-
בפתיחת שבוע המסחר , שלפנינו , בגזרת המט”ח- הדולר \אירו כצמד המוביל ימשיכו בינתיים בתנועה הרוחבית לטווח המיידי , אולם כללית כבר נאמר כי הדולר תחת מהלך החלשות. בשלב זה.
היין היפאני נמצא תחת מהלך התחזקות עדיין מול הדולר.
לגבי הסחורות - הנפטעדיינ תחת אתות חיובי ואילו הזהב בהתכנסות מחירים.
בורסות חו”ל- ימשיכו להיות מושפעים מהנעשה בארה”ב - שם אנו בדשדוש צר מעל רמות הפריצה שראינו לאחרונה , וכפי שפורט בסקירת השבת האחרונה.
בפתיחת המסחר כעת במזרח - נוטים המדדים, במגמת ירידות...יפאן יורדת קלות ...סין יורדת בחדות..
דולר יציב מול האירו......יין מתחזק מול הדולר ואפ שובר תמיכה טכנית על 93.5..יין לדולר..תמיכה הבאה על 91.8...
יום מוצלח..................