יום מסחר בירידות שערים הסתיים אתמול במדדי ת”א.
מדד המעופ השיל כאחוז וחצי , וגם יתר המדדים ירדו חלקם אפ בצורה יותר חדה.
מחזורי המסחר היו ערים.
טכני-
ניתן לראות , כי מדד המעופ התממש אתמול כהמשך ליום המסחר הקודם , אולם בשלב זה המדד עדיינ נמצא מעל קו המגמה העולה הברור , ומעל תמיכת 870 בהתאמה , ומשמעות דבר זה היא- שהמדד עדיינ תחת תנועה עולה עדיינ. , כאשר רמת 913 הינה ההתנגדות החשובה בשלב זה.
מתנדים-
האיטיים- במהלך רוחבי.........
המהירים- ברמות גבוהות......
PSAR -עולה.....גם MFI...ו-OBV.........
בולינגר - המדד נמצא ברצועה העליונה , והתרחק מטה אתמול מתקרתה.......
ממוצעים 19\39 עדיין במהלך שורי.
פוינט-
אתמול מדד המעופ , נשאר ללא שינוי על הגרפ...ובביקוש ותחת אתות חיובי עדיינ. התנגדות על 910...תמיכה דיי רחוקה על 820.
אינדיקטורים- BP ו-PT בביקוש........גרפ 30 שבועות כנ”ל...........גרפ 10 שבועות בהיצע.......
רמות האינדיקטורים -גבוהים.
איתותי מניות - רוב לשליליים.
לסיכום-
מדד המעופ -עדיינ נמצא תחת אתות עולה , וזאת כל עוד לא יוכח אחרת. בשלב זה ניכר כי מימוש מינורי עובר על המדד , אולם כל עוד הוא מעל תמיכות חשובות , אין חותמת לשינוי מהלכו .
מט”ח-
כנאמר בסקירה הקודמת........הדולר במהלך של החלשות מול האירו , אולם זקוק בשלב זה למימוש טכני , ואכן אתמול קיבלנו מימוש שכזה.....עת הדולר התחזק מעל לאחוז מול האירו. , ולמעשה זוהי כאמור מגמה מינורית בשלב זה.
היין ביפאני נחלש מעט מול הדולר -כאשר הכיוון הכללי הוא התחזקותו , אולם לטווח הקצר הכיוון בצמד הוא התכנסות מחירים כנאמר עוד אתמול.
סחורות -
נפט- נחלש אתמול לרמת 66.2 דולר, לאחר שכמעט הגיע ליעד הטכני על 59-60...בשלב זה התמיכה הינה על רמת 60 דולר.
זהב- נחלש אתמול וכעת ברמת -967 דולר......לאונקייה.
בורסות חו”ל-
אתמול יום בנטייה לירידות............
מזרח -מגמה מעורבת.
אירופה- ירידות עד 2 אחוז בממוצע.
ברZיל השילה כ3.5 אחוז....
ואילו בארה”ב הסתיים יום המסחר אתמול בירידות של עד לאחוז........(הרחבה בנספח בהמשך )...
בפתיחת המסחר כעת במזרח -נוטים המדדים לרדת קלות עד כחצי אחוז............
דולר נחלש קלות מול האירו...........יין נחלש קלות מול הדולר..................
יום מוצלח...