הממשלה אישרה את הצעתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון להביא לישראל כ-1000 מבני קהילת הפלשמורה שילדיהם נמצאים בישראל.
במסגרת החלטת הממשלה יוטל על שר הפנים לבחון ולאשר את כניסתם של המועמדים העומדים בתנאי כי ילדיהם נכנסו לישראל מתוקף החלטות קודמות בעניין בני קהילת פלשמורה. בהתאם להחלטה, ההורים יוכלו להביא עמם את בני זוגם וילדיהם הלא נשואים שאין להם ילדים.
משרד העלייה והקליטה יעניק לנכנסים זכויות עולה מאתיופיה כפי שניתנו עד היום בהחלטות ממשלה בענייני בני פלשמורה. כמו כן אגף הגיור יספק לנכנסים שירותי גיור.
ההחלטה הנוכחית באה בהמשך להחלטת הממשלה מס’ 1911 מ-11.8.16 בנושא כניסה לישראל מטעמי איחוד משפחות לבני קהילות גונדר ואדיס אבבה והחלטת הממשלה מס’ 716 מ-15.11.15 בנוגע להבאתם לישראל של אחרוני בני קהילות הממתינים בגונדר ואדיס אבבה.