מויניאן לימיטד מודיעה כי דירקטוריון החברה אישר מימון מחדש להלוואת הבנייה שהועמדה על ידי החברה בסך של 90 מליון דולר ארה"ב לחברת 34-10 Development LLC, תאגיד המוחזק במישרין ו/או בעקיפין על ידי מר דיוויד מרקס.

 

המימון מחדש נעשה באמצעות מימוש זכותה של החברה להעמיד ללווה מימון בתנאים שתקבל הלווה מצד שלישי. נכון למועד דיווח זה, טרם נחתמו הסכמי המימון הסופיים ולהלן מובאים תמצית ההסכמות העקרוניות בין הצדדים למועד זה.

 

בהתאם להסכמות בין הצדדים, החברה תעמיד ללווה הלוואה בסך של עד הנמוך מבין: (1) 125 מליון דולר; או (2) 55% משוויו המיוצב של הפרויקט בהתאם להערכת שווי, כאשר ללווה תהא זכות חד פעמית, הניתנת למימוש בכל עת, להגדלת סכום ההלוואה לסך של עד הנמוך מבין: (1) 165 מליון דולר; או (2) 75% משוויו המיוצב של הפרויקט בהתאם להערכת שווי, בקשר לקרקע המיועדת להקמת מלון ודירות להשכרה ב-461 West 34th St בניו יורק.

 

ההלוואה תועמד במלואה במועד החתימה על הסכם ההלוואה. הלווה תשלם לחברה, במועד העמדת ההלוואה, עמלת העמדת הלוואה בגובה של 1% מסכום ההלוואה.

 

ההלוואה הינה הלוואת בלון לתקופה של 36 חודשים, הכוללת אופציה להארכתה ב-12 חודשים נוספים בהודעה מראש ובתנאים שייקבעו בהסכם ההלוואה, לרבות תשלום עמלת הארכה בגובה של 0.50% מיתרת הקרן הבלתי מסולקת באותו מועד. עם פירעון הקרן, תשלם הלווה עמלת יציאה בשיעור של 0.75% מסכום ההלוואה.

 

ההלוואה תישא ריבית שנתית (אשר תשולם על בסיס חודשי) בשיעור של הגבוה מבין: (א) 1.85%; או (ב) ריבית ליבור (30 יום)+4.15%. כאשר שיעור הריבית יעלה ב-50 נקודות בסיס ככל שתמומש תקופת האופציה, ב-30 נקודות בסיס במקרה של מימוש זכות הלווה להגדלת סכום ההלוואה וב-500 נקודות בסיס במקרה של הפרה מתמשכת של הסכם ההלוואה.

 

הלווה רשאית לפרוע את ההלוואה בכל עת (באופן מלא או חלקי) בפירעון מוקדם, בכפוף לתשלום עמלה לחברה שתשקף מכפיל של 1.07 על סכום ההלוואה (אשר יחושב כסכום כל העמלות, הריביות וקרן ההלוואה מחולק בסכום ההלוואה).

 

ההלוואה מובטחת בשעבוד ראשון בדרגה על הנכס נשוא הפרויקט וכל המחוברים אליו, לרבות זכויות הבנייה והפיתוח שלו. כמו כן, לחברה שעבוד ראשון על כל חשבונות הניהול, חשבונות פיקדון וחשבונות רזרבה. בנוסף, יומחו לחברה, בדרגה ראשונה, הזכויות בהסכמי השכירות ודמי השכירות מהפרויקט. כן התחייבה הלווה לבצע עסקת הגנה בגין תשלומי הריבית לצורך שמירה על שיעור ריבית ליבור חודשית מקסימאלית של 3%, בהתאם לתנאים שסוכמו בין הצדדים, אשר יכול שתוחלף בהעמדת ערבות על ידי מר דיוויד מרקס בסכום כפי שיוסכם בין הצדדים.

 

ההלוואה הינה ללא זכות חזרה ללווה, כפוף לחריגים הבאים: החרגות מקובלות ביחס לאמור (Bad Boy) מאת מר דיוויד מרקס, ערבות בגין השלמת הפרויקט (Completion Guarantee) מאת הלווה והתחייבות לשיפוי בגין אירוע סביבתי מאת הלווה ומר דיוויד מרקס.

 

במסגרת זאת, מר דיוויד מרקס התחייב לשמור על שווי נקי שלא יפחת מ-250 מיליון דולר ולשמור על נכסים נזילים בשווי שלא יפחת מסך של 10 מיליון דולר. הסכם ההלוואה יכלול עילות מקובלות להעמדת החוב לפירעון מיידי. כן הוסכם, כי החברה תהא רשאית להמחות ו/או למכור את ההלוואה )באופן מלא או חלקי( לצדדים שלישיים. בנוסף, להשלמת התמונה בלבד, החברה מעדכנת כי היא הסכימה להעמיד הלוואה נוספת, שאינה מהותית, מסוג מזנין לחברה בבעלותו של מר דיוויד מרקס, בסך של 12 מליון דולר, המיועדת לבנייה ושיפוץ מלון 126 Key AC Marriot הממוקם ב-112-24 Astoria Boulevard, Queen בניו יורק.

 

ההלוואה האמורה הינה הלוואת בלון לתקופה של 18 חודשים עם אופציה להארכתה בשנה נוספת, בעבור תשלום עמלת הארכה בגובה של 0.5% מסכום ההלוואה האמור. ההלוואה האמורה תישא ריבית חודשית בשיעור של ריבית ליבור+10.75%.

 

כמו כן, הלווה תשלם לחברה, עמלת העמדת הלוואה ועמלת יציאה בגובה של 1% מסכום ההלוואה האמור. הלווה רשאית לפרוע את ההלוואה בכל עת (באופן מלא או חלקי) בפירעון מוקדם, בכפוף לתשלום עמלה. כן התחייבה הלווה לשמור על LTV הנמוך מ-65% וכי החוב הבכיר והלוואת המזנין בגין הנכס לא יעלו על סך של 37 מליון דולר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש