הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום את נתוני הפדיון בכל ענפי הכלכלה, ואת הנתונים על פדיון רשתות השיווק והמזון. בחודשים מרץ - מאי 2018 בהשוואה לדצמבר 2017 - פברואר 2018 (נתוני מגמה) חלה עלייה בפדיון סך כל ענפי הכלכלה בשיעור של 2.3% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 5.8%. כמו כן נרשמה עלייה בפדיון ענפי התעשייה, הכרייה והחציבה בשיעור של 3.2% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 7.4%, ומנגד ירידה בפדיון ענפי המסחר הסיטוני והקמעוני ותיקון כלי רכב מנועיים בשיעור של 0.9% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 1.4%.

 

באפריל - יוני 2018 (נתוני מגמה בחישוב שנתי) חלה ירידה של 1.2% (במחירים קבועים) בסך כל פדיון רשתות השיווק, לעומת עלייה של 0.8% בשלושת החודשים ינואר- מרס 2018; וירידה של 1.7% (במחירים קבועים) בפדיון של רשתות המזון, לעומת עלייה של 2.7% בחודשים ינואר - מרס 2018.

 

נתוני הפדיון ברשתות השיווק מתייחסים לרשתות המתמחות במזון ולרשתות המתמחות במוצרים אחרים: מוצרי טקסטיל והלבשה, הנעלה, מוצרים בני קיימה, כלי בית ו"שונות" - מוצרי קוסמטיקה, תרופות, צעצועים, ספרים, ציוד משרדי ואופטיקה. פדיון הרשתות המוגדרות כרשתות מזון כולל את הפדיון גם ממכירת חומרי ניקוי ומוצרים אחרים.

 

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש