בהמשך לפרסומים בתקשורת בארה"ב, החברה מתכבדת לדווח כי היום, 10 ביולי 2018 ,צפויים החברה וצדדים שלישיים שאינם קשורים לחברה ולבעל השליטה בחברה, באמצעות תאגיד משותף בבעלותם, להשלים עסקה לרכישת מלוא הזכויות בפורטפוליו נכסים במנהטן, מאת צד שלישי שאינו קשור לחברה ולבעל השליטה.
פורטפוליו הנכסים שיירכש במסגרת העסקה כולל 6 מבני משרדים בשטח בנוי כולל של כ-1.1 מיליון ר"ר, הבנוי על גבי שטח כולל של כ-115,000 ר"ר הממוקם בין הרחובות Central Park West Colombus Avenue, West 66th, West 67th, בניין משרדים ובניין סטודיו בשטח בנוי כולל של כ-516,000 ר"ר, הבנוי על גבי שטח כולל של כ-147,000 ר"ר הממוקם ב-125 West End Avenue ו-320 West 66th St. בתמורה לרכישת פורטפוליו הנכסים, ישלם הרוכש למוכר סך של 1.155 מיליארד דולר.
החברה מחזיקה 16.67% ברוכש, והיא החבר המנהל של הרוכש, כאשר החלטות מהותיות מסוימות ברוכש דורשות קבלת הסכמת כל החברים, ובהן: התכנית העסקית (לרבות כיצד לפתח מחדש את פורטפוליו הנכסים), תקציב הפיתוח ומכירת הנכסים.
לצורך תשלום תמורת הרכישה של פורטפוליו הנכסים, יתקשר הרוכש עם Deutsche Bank AG בהסכמי הלוואה והסכמים נלווים, במסגרתם ייטול הרוכש הלוואות בסך כולל של 893 מיליון דולר, ואילו היתרה תמומן ממקורותיו העצמיים של הרוכש (חלקה של החברה במקורות העצמיים יעמוד על כ - 50 מיליון דולר).
ההלוואות יועמדו לתקופה של 24 חודשים, עם 3 אופציות הארכה של 12 חודשים כל אחת. שיעור הריבית הממוצע של ההלוואות יהיה ריבית LIBOR (חודש אחד) בתוספת 3.9%.
במועד השלמת העסקה, יתקשרו הרוכש והמוכר בהסכמי שכירות לפיהם ישכור המוכר מאת הרוכש את פורטפוליו הנכסים. תנאיהם העיקריים של הסכמי השכירות הם:
הסכמי השכירות יהיו מסוג Triple Net. תקופות השכירות יעמדו על בין שנתיים וחצי ל-5 שנים. דמי השכירות ישולמו בתשלומים חודשיים ויעמדו על – (1) מתחם קולומביה - דמי שכירות שנתיים בסך של כ - 57 מיליון דולר; (2) מתחם WEA - דמי שכירות שנתיים בסך של כ-26 מיליון דולר; (ד) הסכמי השכירות הינם צולבים.
במשך תקופת השכירות, הרוכש יבחן את השימוש הטוב ביותר עבור פורטפוליו הנכסים, אשר עשוי לכלול מיצוב מחדש, שיפוץ ו/או שינוי ייעוד של פורטפוליו הנכסים, כאשר למועד פרסום דוח זה, אין כל ודאות בדבר ביצוע פעולות כאמור.