יואב גלנט<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
יואב גלנט קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

שר השיכון גלנט אמר היום בכנס תל אביב מתחדשת של מידע כנסים: "הירידה בהתחלות הבנייה וברכישות דירות היא תופעה טבעית. באופן טבעי אנשים לא מוכנים לשלם מחיר מופרז על דירה. אין שום סיבה שיילקחו מחירים על דירות כאילו ציפו את הקירות בזהב, נגיע בשנה הבאה ל-15,000 דירות במחיר למשתכן ונפתור בעיה לסגמנט באוכלוסיה שאין לו. מדובר בתהליך טבעי. אנחנו היזמים ומורידים את ערך הקרקע. הורדת מחיר הקרקע והתחרות בין הקבלנים הם שמורידים את רמות המחירים. תוך עשור 20 אחוז מהבנייה בישראל תהיה בהתחדשות עירונית.יש פוטנציאל של חצי מליון דירות במסגרת התחדשות עירונית. בעזרת הרכבת היעד של 100 אלף דירות בשנה אפשרי. התחדשות עירונית זה העתיד של מדינת ישראל."

 

ארז כהן, שמאי מקרקעין ומשפטן, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין לשעבר: השכונות הדרומיות בתל אביב מהוות את הפוטנציאל הגדול היותר , ניתן למצוא מחיר של 2-2.2 מיליון ₪ לדירה חדשה, אולם עיריית תל אביב מתעקשת על מכפילי בינוי קטנים יותר ואז פחות כדאי."

 

ד"ר רינה דגני, מנכ"ל מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה ומומחית בכלכלה עירונית: "אסור לבצע בשכונות דרום תל אביב באופן אוטומטי שימושים מעורבים של מגורים ומסחר, משום שלא כל מה שמתאים לצפון ומרכז תל אביב מתאים לשכונות הדרום מזרח של העיר. בתל אביב חסר חלק ניכר בשטחי מסחר. מ- 1983 חל גידול של 17% בלבד בשטחי מסחר בתל אביב לעומת גידול של כ- 30% באוכלוסייה (בעיר כ- 433 אלף תושבים). בתל אביב היום יש כ- 13 אלף עסקים בתחום המסחר, מעט יותר ממיליון מ"ר. רק בשנים האחרונות החל גידול מואץ יותר בפיתוח שטחי מסחר בעיר. בפועל, בעיר לא נוספו שטחי מסחר משמעותיים במשך תקופה ארוכה."

 

חיים אביטן, יו"ר הרשות להתחדשות עירונית אמר: "יש לנו בעיה לאומית של חוסר בדיור וחוסר בתחבורה ציבורית , שר השיכון ואנוכי נמצא פתרונות. אני בתפקיד כבר 5 חודשים ורואה את התהליך כולו קורם עור וגידים."

 

יהודה הרציג, הרציג נדל"ן: "ממליץ על עירוב שימושים בהתחדשות עירונית, לא רק משרדים אלא גם שירותים שכונתיים כקופת חולים ומרכולים."

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    קשקוש ירידה בבניה כשל לא תופעה

    מי לא הצליח לטפל בהגדלת היקף הבניה.. למעשה כשל ופגע באפשרות המשך ירידת מחירים בעתיד.. בקיצור שיעזבו מי כשלו ולהכניס מקצוענים בקידום.. לבניה בהיקף של מעל 70 אלף בשנה.. והורדת מס בורסה כדי למשוך כסף במקום לדירות..

    • חי
    • 22/03/2018 15:55