חברת סולאראדג’ (SEDG) פרסמה תוצאות חזקות, וסיפקה תחזית לרבעון הבא הגבוהה משמעותית מתחזיות הקונצנזוס". כך אומרים באופנהיימר בסקירה על דוחות החברה. האנליסטים מעלים את מחיר היעד של המניה מ-38 ל-50 דולר.

 

"החברה ממשיכה להגדיל את נתח השוק שלה במקביל לשיפור ברווחיות הגולמית והתפעולית, בזכות יתרונות טכנולוגיים של מוצריה מבחינת עלויות יצור ויעילות, וממוצבת בעמדה תחרותית חזקה על מנת להתמודד גם עם התחרות הצפויה מצד Huawei הסינית", הוסיפו באופנהיימר. "אנו צופים המשך הגדלת נתח השוק של סולאראדג’ על חשבון מתחרותיה גם במהלך 2018, ובכך מעריכים כי תצליח לשמור על שיעורי צמיחה ורווחיות גבוהים. אנו משמרים את המלצת Outperform על מניית SEDG תוך העלאת מחיר יעד מ-38$ ל-50$, המשקף מכפיל 18 לתחזית הרווח המעודכנת כלפי מעלה ל-2018.

 

"ברבעון הרביעי 2017 הציגה סולאראדג’ הכנסות של 189.3 מיליון דולר, צמיחה שנתית של 70%, מעל הצפי של 180.7 מיליון דולר. הרווח הגולמי עלה ל-37.5%, מעל הצפי של 34.1%. הרווח הנקי non-GAAP עלה ל-0.85$ למניה, מעל הקונצנזוס של 0.65$. החברה סיפקה ברבעון זה מוצרים עבור קיבולת הפקת חשמל של 766 מגה וואט, עם מחירי מכירה של 0.25$ לוואט, ללא שינוי לעומת הרבעון הקודם ושיפור לעומת מגמת הירידה המסורתית בהיבט זה. החברה ייצרה הרבעון 46 מיליון דולר מפעילות שוטפת וסיימה את שנת 2017 עם קופת מזומנים של 345 מיליון דולר, כ-20% משווי השוק.

 

"הנהלת סולאראדג’ סיפקה תחזית חזקה במיוחד לרבעון הראשון 2018, עם צפי להכנסות של 200-210 מיליון דולר ורווח גולמי של 36%-38%, משמעותית מעל הצפי של 158 מיליון דולר ו-33.6%. החברה צפויה להמשיך ולהגדיל את נתח השוק שלה בארה"ב ובאירופה, ובנוסף נכנסת לראשונה לשוק היפני, שוק בעל פוטנציאל גדול, דרך שיתוף פעולה עם חברת OMRON, השחקנית המובילה בשוק ציוד החשמל. הנהלת החברה צופה בשנת 2018 תבנית מסורתית של ירידת מחירים של 7.5%-10%, הערכה שעשויה להתברר כשמרנית בהתחשב במגמות האחרונות.

 

"בהתאם לתחזית החברה, אנו מעלים את תחזיותינו וצופים ב-2018 הכנסות של 845 מיליון דולר עם רווח GAAP של 2.80$ למניה (לעומת תחזיתנו הקודמת של 673 מיליון דולר ו-2.13$ למניה). אנו מייסדים תחזית לשנת 2019, הכנסות של 934 מיליון דולר עם רווח נקי על בסיס GAAP של 3.30$ למניה. אנו ממשיכים לדרגת את מניית SEDG בהמלצת Outperform תוך העלאת מחיר היעד מ-38$ ל-50$, בהתאם להעלאת תחזיותינו, כאשר מחיר היעד החדש מבוסס על מכפיל 18 לתחזית הרווח GAAP לשנה הנוכחית (ללא התחשבות בקופת המזומנים הגדולה)", הוסיפו האנליסטים.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש