הבורסה בת"א צפויה להיפתח הבוקר בצל הודעת המשטרה כי היא ממליצה להעמיד לדין את ראש הממשלה בחשד לעברות שוחד בפרשת המתנות ובפרשת עיתון ידיעות אחרונות. בנוסף, ישפיעו על המסחר הסגירה החיובית בניו יורק וחזרת מניות הארביטראז’ בממוצע חיובי. בולטת באדום מניית טבע בעקבות האישור הגנרי למומנטה לשווק קופקסון. בשעה זו באסיה מגמה מעורבת והמדדים על ניו יורק מאותתים על פתיחה חיובית.

 

הבורסה בוול סטריט סגרה עוד ערב של עליות שערים כאשר מדד הנאסד"ק מוביל לאחר פתיחה אדומה. בסיום המסחר מדד הדאו ג’ונס נסגר ברמה של 0.16%, מדד ה- S&P500 נסגר ב-0.26% ומדד הנאסד"ק בלט בירוק ונסגר ברמה של 0.45%. אירופה סגרה בירידות שערים. בלטה בירידות מניית טבע.

 

שוקי המניות בארה"ב עלו הערב, אך עדיין היו סימנים לבעיות עם הפתיחה האדומה. השווקים נאבקו על מנת להאריך את ההתאוששות החזקה של שני ימי המסחר האחרונים, וזאת לקראת נתוני אינפלציה שיפורסמו מחר ומחרתיים וחשש שהמכירות הברוטליות בבורסות בשבוע שעבר לא היו קצרות מועד.

 

המסחר בבורסה בת"א ננעל ביציבות. ת"א-35 ירד ב-0.09% ות"א-125 עלה ב-0.01%. מגל רכשה את השליטה ב-ESC BAZ, יצרנית מערכות וידאו ותצפית. שטייניץ הודיע לנתג”ז כי היא תהיה ממונה על פעילות ”גז טיב”.

 

מניית טבע חזרה לרכז ירידות גם בניו יורק לאחר שפורסם כי מומנטה קיבלה מוקדם מהצפוי אישור לשיווק גרסה גנרית לקופקסון במינון של 40 מ"ג. עקב כך בבית ההשקעות אי.בי.איי הורידו היום את מחיר היעד למניית טבע -0.53%. לפני הדו"חות מחיר היעד של טפר למניית טבע עמד על 25 דולר למניה, לאחר הדו"חות מחיר היעד נחתך ל-22 דולר למניה, וכעת טפר מנמיך את מחיר היעד ל-21 דולר למניה.

 

אלה פריד, אנליסטית בכירה לתחום האנרגיה והגז בלאומי שוקי הון, פרסמה אתמול עדכוני המלצות על מניות הגז הישראליות: "אנו מורידים את ההמלצה למניית רציו ל"משקל שוק". אנו מותירים את ההמלצה למניית דלק קידוחים על "משקל שוק" ומורידים בחדות את מחירי היעד לשתי המניות - בשל שינוי בסיס ההנחות בלוויתן.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש