קרדיט: גיא אסיאג
קרדיט: גיא אסיאג

יום המסחר החמישי והאחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע הנעילה השלילית אמש בניו יורק. במזרח הרחוק נרשמת הבוקר מגמה מעורבת, כאשר הניקיי היפני עולה ביותר מאחוז, ואילו המדד בשנגחאי מאבד כ-1.7% מערכו. החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה ירקרקה מעבר לים.

 

בקרב מניות הארביטראז’, טבע חוזרת עם פער חיובי של 1.2% לקראת פרסום הדוחות הכספיים היום בצהריים, מזור רובוטיקה עם פער חיובי של 2% ונייס בפלוס 0.2%. מנגד, אופקו הלת’ חוזרת עם פער שלילי של 5.7% ואלביט מערכות שבה לאחוזת בית עם פער שלילי של 0.3%.

 

המסחר בוול סטריט ננעל אמש כאמור בירידות שערים של עד כ-0.9%, בהמשך לסגירה חיובית בבורסות אירופה. מחירי הנפט ירדו ב-2.5% על רקע עלייה במלאי הנפט הגולמי ובתפוקת הנפט הגולמי בארה"ב. מדד ה-S&P ירד ב-0.5% ל-2,681.66. מדד הנאסדק ירד ב-0.9% ל-7,051.98 והדאו ירד ב-0.08% ל-24,893.35.

 

חוזים עתידיים על נפט ירדו לשפל של כחודש, על רקע עלייה שנייה ברציפות במלאי הנפט הגולמי בארה"ב בשבוע שעבר. גם התפוקה עלתה מעל 10 מיליון דולר לחבית לשיא חדש. הנפט ירד ב-1.60 דולר, או 2.5%, ונסגר במחיר של 61.79 דולר לחבית בניו יורק. מדובר במחיר הנמוך ביותר מאז ה-8 בינואר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש