שאול אלוביץ<br>קרדיט: פלאש 90
שאול אלוביץ קרדיט: פלאש 90

בהמשך לדיווח של חלל תקשורת מה-21 בדצמבר 2017 בדבר בקשה לסעד זמני שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שעניינה מינוי בעלי תפקיד/משקיפים אשר ילוו את בעלת השליטה בחברה, יורוקום-תקשורת בע"מ ולדיווח החברה מיום 25 בדצמבר 2017 בדבר בקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב שעניינה מימוש שעבודים הרשומים על נכסי וזכויות יורוקום תקשורת ויורוקום אחזקות בע"מ לטובת בנק מזרחי טפחות בע"מ ומלווים נוספים, ביניהם מניות החברה המוחזקות על-ידי חברות יורוקום כאמור, ומינוי כונס נכסים זמני על נכסים אלה, עדכנה יורוקום את החברה בדבר החלטת בית המשפט, שהתקבלה לאחר דיון בבקשה לסעד זמני ביום 25 בדצמבר 2017 ,כדלקמן:

 

בית המשפט הורה על מינויים של שלושה משקיפים בחברת יורוקום תקשורת בתוקף מיום 27.12.2017. בית המשפט ציין במפורש, כי אין במינוי המשקיפים כדי לאיין את סמכויות דירקטוריון יורוקום תקשורת, ועדותיה ובעלי התפקידים בה. מובהר בזאת, כי המינוי אינו מתייחס לחברה ולא ניתנו למשקיפים סמכויות כלשהן בנוגע לחברה.

 

בית המשפט הסמיך את המשקיפים לקבל מיורוקום תקשורת את מלוא המידע מכל מין וסוג שהוא של יורוקום תקשורת, לרבות דוחות כספיים, חשבונות ונתונים הנוגעים לפעילותה, לנכסיה ולזכויות בחברות הבנות. עוד מוסמכים המשקיפים לשקול ביצוע פעולות דחופות ולהמליץ עליהן לפני האורגנים המוסמכים של יורוקום תקשורת. המשקיפים מוסמכים לפקח על פעולות יורוקום תקשורת, ישתתפו בישיבות של דירקטוריון יורוקום תקשורת, של ועדות הדירקטוריון של יורוקום תקשורת, ישיבות הנהלה וכדומה. לשם ביצוע תפקידם יהיו רשאים המשקיפים להסתייע בבעלי מקצוע ובכפוף לקבלת אישור בית המשפט.

 

המשקיפים יהיו רשאים לפנות לבית המשפט בבקשות למתן הוראות בנוגע להפעלת סמכויותיהם וכל אחד מהם יפקיד התחייבות עצמית בסך של 1 מיליון ₪.

 

באשר לבקשה שהוגשה על-ידי הבנק למימוש השעבודים , כיוון שהבקשה הוגשה רק ביום הדיון כך שלא היה סיפק בידי יורוקום לקבלה ולעיין בה כדבעי ולגבש את עמדתה, היא לא נדונה לגופה. הבקשה הנ"ל נקבעה לדיון ביום 4 בינואר 2018 .בית המשפט ציין, כי ככל שיסבור הבנק שיש מקום לצמצם את סמכויות המשקיפים בנוגע למימושי נכסי יורוקום המבוקשים, פתוחה לפניו הדרך לפנות לבית המשפט ולעתור לסעד המתאים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש