קרדיט: דורון מיטרני
קרדיט: דורון מיטרני

השיאים אמש בוול סטריט, פערי ארביטרז’ חיוביים, עליות שערים באסיה וחוזים עתידיים ירוקים על ניו יורק ובאירופה ישמשו כרוח גבית חיובים לפתיחת המסחר בת"א. דווקא מניות הארביטרז’ במדד ת"א 35 חוזרות ברובן בפער שלילי קטן מלבד נייס  וסודהסטרים שחוזרות בפער חיובי של 1.6% ו-2% בהתאמה. מנגד, גזית גלוב חוזרת בפער שלילי של 1.4%. היום ימשך מצעד החברות המדווחות כאשר חברת הביטוח מגדל תהייה בין המדווחות.

 

המסחר בניו יורק ננעל אמש בעליות שערים ושיאים חדשים בעקבות הודעת ועדת הכספים של הסנאט כי היא מאשרת ומעבירה את הצעת החוק לקיצוץ במיסים, בעיקר על חברות גדולות להצבעה בסנאט. המסחר בבורסות אירופה נסגר ניסגר אף הוא בעליות שערים. מדד ה-S&P עלה ב-0.99% ל-2,627.05. מדד הנאסדק עלה ב-0.49% ל-6,912.36 והדאו עלה ב-1.09% ל-23,836.71.

 

בורסת ת”א ננעלה אתמול בעליות כאשר דוחות בנק הפועלים וההודעה על המיזוג בין בנק מזרחי לבנק אגוד דוחפים את הבורסה קדימה. בסיום, ת"א-35 עלה ב-0.75% ות"א-125 עלה ב-0.56%; כנגד האופוריה בבורסה הודיעה שר האוצר כחלון הי הוא צפוי להתנגד למיזוג מזרחי טפחות-אגוד.

 

חברת הדירוג Fitch אשררה את דירוג האשראי של ישראל ברמה של A+ בתחזית ”יציבה”. על פי החברה, דירוג האשראי של ישראל מאוזן בין חשבונות חיצוניים חזקים, ביצועים מאקרו-כלכליים איתנים וחוסן מוסדי. יחס החוב הממשלתי לתוצר עדין גבוה יחסית.

 

יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ’ שמואל האוזר, ביקש משר האוצר, מר משה כחלון, לסיים את תפקידו. השר כחלון נעתר לבקשתו. פרופ’ האוזר מכהן בתפקידו מחודש מאי 2011 והוא מצוי כעת בעיצומה של התקופה השנייה לכהונתו, שהוארכה על ידי השר כחלון בחודש מאי 2016. ככל הנראה הוא יוחלף ע"י ענת גואטה ששימשה מנכ"לית אנטרופי.

 

רציו פרסמה לאחר סיום המסחר בבורסה אתמול את התוצאות הכספיות ברבעון השלישי של שנת 2017. החברה מדווחת כי ההפסד ברבעון השלישי הסתכם ב-3.2 מיליון דולר לעומת הפסד של 888 אלף דולר ברבעון המקביל אשתקד. הוצאות חיפושי גז ונפט עלו ל-3.5 מיליון דולר ברבעון השלישי, זאת לעומת הוצאות חיפושים שהסתכמו בסך של כ-776 אלף דולר ברבעון המקביל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש