קרדיט: דורון מיטרני
קרדיט: דורון מיטרני

יום המסחר השני לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל ביציבות יחסית במדדים המובילים, בדומה למגמה בשעה זו בניו יורק ובתמיכת המגמה החיובית באירופה. טבע עברה לירידות לקראת הנעילה והכבידה על המדדים. בינתיים אצלנו נמשכת עונת הדוחות, כאשר הדוחות הבולטים הגיעו היום מדלק קידוחים שסיכמה רבעון בהשפעת ההנפקה של תמר פטרוליום, וכן חברות הנדל"ן המניב גזית גלוב ואמות.

 

מחזור המסחר המקומי הסתכם בכ-1.15 מיליארד שקל, כאשר מניית גזית גלוב מרכזת את המחזור הגדול ביותר בבורסה בתגובה לדוחות כאמור. בנוסף בלטו במחזורים ניכרים מניות הבנקים פועלים ולאומי , בזק , אלביט מערכות  ומיילן . ת"א-35 ות"א-125

 

מניית המלט זינקה והובילה היום את העליות בת"א-125, על רקע הדוחות שפרסמה. כמו כן נסחרו בטריטוריה הירוקה אודיוקודס שדיווחה על הזמנה מחברה יפנית לפתרונות הסקייפ שלה, פלרם , אגוד , אנרג’יקס וארקו החזקות שהמשיכה לצבור תאוצה. מנגד, טבע שקפצה אתמול ב-8.8% בלטה במימושים ועמדה בראש טבלת הירידות, ואחריה בירידות בזן שהוסיפה לאבד גובה בצל התפטרות המנכ"ל, ביוטיים , קמהדע בעקבות ביטול הסכם הפצה באירופה, שלאג ורבוע נדל"ן.

 

מחוץ לת"א-125, מניית משאבי טבע שזינקה אתמול ב-42% קפצה גם היום בעקבות התקשרות החברה עם שני בנקים קנדיים לאיתור עסקאות בתחום הבלוקצ’יין, וגם קרדן אן.וי המשיכה לככב על רקע זכייה של החברה הבת תהל בפרויקט נוסף בהודו.

 

לראשונה: הבורסה בת"א מפעילה תוכנית לעידוד הסחירות בנגזרים על מדד ת”א-35. לפי התוכנית החדשה, עידוד הסחירות בנגזרים על ת"א-35 יתבסס על שיתוף פעילי נגזרים שיצטרפו לתוכנית, בחלק מהגידול בהכנסות הבורסה כתוצאה מגידול במחזור המסחר בנגזרים.

 

הראל פיננסים אומרים היום ב המלצות השקעה לשוק ההון כי נתוני הצמיחה והדו”חות תומכים בחשיפה למניות בישראל. לקראת שנת 2018, ממליצים בהראל לגוון את תיק המניות העולמי עם שווקים באירופה בדגש על גרמניה, ומדינות מזרח אסיה; חלק נכבד מהחשיפה המנייתית מוקצה לשוק המקומי.

 

חברות התקשורת סלקום  ופרטנר הודיעו היום על מגעים לשיתוף פעולה ביניהן בפריסת תשתיות סיבים אופטיים. אם יושלם ויצא לדרך, ההסכם יאפשר לחברות להימנע משכפול פריסה עתידית ויצמצם את העלויות. במקביל, סלקום דיווחה כי היא בוחנת דרכים נוספות להאצת הפריסה של תשתית סיבים עצמאית.

 

עונת הדוחות לרבעון השלישי נמשכת כאמור במרץ: שותפות דלק קידוחים דיווחה היום על רווח רבעוני של 617 מיליון דולר לעומת רווח של 81 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הגידול המשמעותי ברווחים נבע בעיקר מהנפקת תמר פטרוליום. הכנסות השותפות (בניכוי תמלוגים) ירדו לכ-92 מיליון דולר לעומת כ-125 מיליון ברבעון המקביל אשתקד כתוצאה מדילול חלקה במאגר תמר. למרות התקלה שנמצאה בצינור הגז של תמר במהלך הרבעון, נרשמו ביקושי שיא לגז מהמאגר.

 

בעקבות דוחות דלק קידוחים, בלאומי שוקי הון מעריכים כי מחירי המניות של ישראמקו ודלק קידוחים מגלמים חלק ניכר מהסיכונים של הסייקל השלילי. אלה פריד מזהה אפסייד מובהק בישראמקו לצד סיכון נמוך יחסית. בדלק קידוחים, יחס התשואה/סיכון משקף לדבריה פוטנציאל וחשש מפיתוח לווייתן עם עוגן יצוא מצומצם.

 

בעלי המניות של גזית גלוב סיימו רבעון עם הפסד של 185 מיליון ש”ח, זאת לעומת רווח של 381 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. המעבר להפסד נבע בעיקר מהתאמות של שערוך נגזרים. עם זאת, החברה דיווחה כי ההכנסות מהשכרה הסתכמו ב-718 מיליון ש"ח, עלייה של 2.7% לעומת אשתקד.

 

בעקבות הדוח פרסמו ווליו בייס המלצת קנייה לגזית גלוב באפסייד של 29%: ”כבר לא חברת אחזקות”. שי ליפמן מותיר מחיר יעד של 44 ש"ח, ומעריך כי הפער בין מחיר המניה בת"א לשווי האחזקות שלה הינו גדול ולא מוצדק.

 

 בלידר שוקי הון נוקבים במחיר יעד זהה לגזית גלוב, עם המלצת תשואת יתר. לדברי רז דומב ואלון גלזר, השיפור בתוצאות והפער הגדול במודל ה-NAV מצדיקים את רכישת המניה. הם מעריכים כי ”נמשיך לראות תוצאות טובות” מגזית.

 

 אמות סיכמה רבעון עם רווח נקי של 63 מיליון ש”ח, בדומה לתקופה המקבילה אשתקד. עוד עולה מדוחות החברה כי ה-NOI עלה ב-11% ל-160 מיליון שקל; ה-FFO עלה ב-18% ל-110 מיליון בנטרול הוצאות מימון חד-פעמיות, אך החברה הורידה את תחזיות ה-FFO ל-2017; החברה הודיעה כי תחלק דיבידנד של 69 מיליון ש"ח.

 

אפסילון התייחסו לדוחות של אמות והעריכו כי הצמיחה ב-FFO תיעצר ב-2018 אלא אם החברה תרכוש נכסים חדשים. האנליסט ערן אמודאי צופה עלייה במסים השוטפים, שתקזז במידה רבה את התרומה מהעלייה הצפויה ב-NOI ואת התרומה החיובית ממיחזור החוב האחרון.

 

המ-לט רשמה הכנסות שיא רבעוניות; הרווח לבעלי המניות קפץ ב-50%. המכירות ברבעון השלישי הסתכמו בכ-39 מיליון דולר, גידול של כ-18% לעומת אשתקד שנבע משיפור בפעילות המוצרים האולטרה נקיים והתעשייה התהליכית. הרווח המיוחס לבעלי המניות של החברה עלה ל-4 מיליון דולר.

 

הרווח לבעלי המניות בדור אלון גדל ב-39% והסתכם ב-34 מיליון ש"ח, זאת על רקע קיטון של 55% בהוצאות המימון נטו לכ-5 מיליון ש"ח. הרווח לבעלי המניות מתחילת השנה הסתכם ב-69 מיליון ש"ח, עלייה של 18% לעומת אשתקד.

 

הכנסות שיא לבריינסוויי ברבעון השלישי – כ-3 מיליון דולר. החברה מדווחת בנוסף על גידול של 21% בסך ההכנסות המינימליות הצפויות לשיא של כ-23 מיליון דולר. בתוך כך, הרבעון הסתיים עם הפסד נקי של 1.8 מיליון דולר לבריינסוויי. הרווח הגולמי הרבעוני הסתכם ב-2.3 מיליון דולר, גידול של 28% לעומת התקופה המקבילה ב-2016.

 

 פוקס משיקה אתר עם מותגים ומשלוח חינם בהשקעה של 40 מיליון ש”ח. האתר, טרמינל X, מכוון גבוה מבחינת המותגים והשילוח החינמי שהוא מציע ועשוי לשנות את חוקי המשחק בעולם הקניות המקוונות בישראל.

 

סייפ-טי קיבלה הזמנה בהיקף של למעלה מרבע מיליון ש”ח מקבוצת תקשורת ישראלית מובילה. ההזמנה עבור פתרון ה-SDE התקבלה מאחת מקבוצות התקשורת המובילות בארץ לתקופה של 3 שנים. להערכת החברה, התמורה מהעסקה תתקבל בפברואר 2018.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש