לידר מעריכים בעקבות דוחות בתי הזיקוק כי המגמה החיובית בענף צפויה להימשך ולתמוך בתוצאות החברה גם ברבעונים הקרובים. כמו כן, נראה כי השפעת השיפוצים האחרונים משמעותית בתרומתה לתפוקות ולפרמיה שמציגה החברה מעל מרווח האורל. אלו, יחד עם תרומת מגזר הפולימרים )כאו"ל( לתוצאות החברה צפויות להמשיך ולספק לתוצאות בזן רוח גבית בטווח הקצר. סביבה עסקית תומכת תאפשר לחברה להמשיך לפעול להקטנת המינוף לצד חלוקת דיבידנדים, בדומה לדיבידנד שהוכרז הרבעון. בתוך כך, שיפור במבנה המאזן והקטנת המינוף עשויים להשפיע לחיוב על דירוג החוב של החברה. לאור האמור לעיל, הם מעדכנים את מחיר היעד לבז"ן לרמה של 185 אגורות בהמלצת משקל שוק. נציין כי הימשכות המגמה החיובית בענף מעבר למספר הרבעונים קרובים, עשויה להוות אפסייד לתמחור.
ולסקירה בהרחבה: בזן פרסמה תוצאות חזקות לרבעון השלישי של 2017 , מעט מעל לציפיות המוקדמות שלנו. הדוחות החזקים הם תוצאה של הסביבה העסקית החיובית במגזר הדלקים )זיקוק(, אשר נתמכת במרווחי זיקוק גבוהים ובעובדה שבית הזיקוק נמצא לאחר תקופת שיפוץ, מה שמאפשר לו לפעול בתפוקות גבוהות ) 99% )
וליהנות מפרמיה מעל מרווח הייחוס. הרווח התפעולי המנוטרל של החברה הסתכם לכ- 143 מיליון דולר, לעומת 24 מיליון דולר ברבעון המקביל וה- EBITDA המנוטרל הסתכם ל- 182 מיליון דולר לעומת 70 מיליון דולר ברבעון המקביל. ההקבלה לרבעון המקביל אשתקד מעט מטעה, שכן ברבעון המקביל חלק ממתקני החברה ובפרט מתקן הנפט הגולמי העיקרי שלה היו בהדממה לצורך טיפולים תקופתיים. מרווח זיקוק האורל ברבעון היה 6.4 $ לחבית ומרווח בית הזיקוק היה 9.3 $ לחבית. הפרמיה מעל מרווח הייחוס מיוחסת לתפוקות הגבוהות, לתמהיל הדלקים, לתרומת הגז הטבעי ולעלייה במרווחי הסולר והבנזין. תחום הפולימרים כאו"ל תמך גם הוא בתוצאות, הודות לגידול – בכמויות המכירה ועליה קלה במחירי המכירה לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
האם הדוח מלמד על העתיד? באופן חלקי כן. למרות הירידה במרווח האורל ברבעון הנוכחי לעומת הרבעון הקודם, הוא עדיין שומר על רמה גבוהה, והממוצע מתחילת הרבעון עומד על כ- 4.96 $ לחבית. בפועל, הפרמיה שתציג החברה מעל מרווח האורל ורמת תפוקות גבוהה שמיוחסת לשיפוץ, צפויות לתמוך בתוצאות ממגזר הדלקים ברבעון הרביעי. מנגד, נציין כי מתחילת הרבעון הרביעי חלה ירידה במרווחי הפולימרים מעל למחיר הנפטא )כ- 5% במרווח הפוליפרופילן וכ- 4% במרווח הפוליאתילן(. הסיבה לכך להערכתנו
היא העלייה במחיר הנפט הגולמי