חברת הפארמה פריגו פרסמה דוחות כספיים לסיכום הרבעון השלישי של שנת 2017. המכירות נטו על בסיס כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) הסתכמו ברבעון שחלף ב -1.2 מיליארד דולר, ירידה של 2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. כמו כן דיווחה פריגו על רווח נקי של 45 מיליון דולר לעומת הפסד של 1.59 מיליארד דולר בתקופה המקבילה, ורווח נקי למניה של 0.31 דולר לעומת הפסד למניה של 11.10 דולר בשנה שעברה.
הרווח הנקי המתואם לרבעון השלישי של 197 מיליון דולר ורווח מתואם למניה בדילול מלא עמד על 1.39 דולר לעומת 1.23 דולר אשתקד, גידול של 13%.
מגזר CHC אמריקה דיווח ברבעון השלישי על מכירות נטו של 599 מיליון דולר עם מרווח תפעולי מדווח של 20.8%; שולי הרווח התפעולי המתואם לרבעון השלישי הסתכמו ב-23.2%. מגזר ה-CHC הבינלאומי דיווח על מכירות נטו ברבעון השלישי של 365 מיליון דולר, ירידה של 3% לעומת אשתקד, עם מרווח תפעולי מדווח של 1.2%; ללא עסקי הפצה שנמכרו, המכירות נטו צמחו בכ- 5% לעומת אשתקד, על בסיס קבוע של מטבע, עם מרווח תפעולי מתואם של רבעון שלישי של 16.4%.
מגזר RX דיווח על מרווח תפעולי ברבעון השלישי של 32.8%; האסטרטגיה המורחבת של המגזר הניבה מרווח תפעולי מתואם של 42.4%.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ב- 482 מיליון דולר, או 604 מיליון דולר, ללא תשלום מס בסך 74 מיליון דולר ותשלומי ארגון מחדש בסך 48 מיליון דולר. גמישות מאזנית משמשת לרכישה חוזרת של כ -1.9 מיליון מניות ברבעון השלישי של השנה בכ -133 מיליון דולר.
תחזיות: החברה צופה כעת לשנה הקלנדרית 2017 רווח מדולל למניה בטווח של 0.74 $ ל 0.89 $. בהינתן המשך ביצוע חיובי בכל המגזרים העסקיים, החברה העלתה את התחזיות לשנת 2017 לרווח מתואם למניה בדילול מלא, לטווח שבין 4.80 ל -4.95 דולר.