המסחר בבורסת ת"א מתנהל בירידות שערים, על רקע ירידות בבורסות אירופה והיציבות בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט. מניית אל על ממשיכה במסע מטה בעקבות התפטרותו המפתיעה של מנכ"ל החברה ואורמת יורדת אף היא לאחר שפרסמה את הדוח הרבעוני. מדד ת"א ומדד ת"א 125 .
מניית בזק מובילה את המחזורים בעליה. גם מניית לאומי נסחרת במחזור גדול בירידה, ואחריה מניות דלק קבוצה , פרוטרום , בעקבות ההודעה על השלמת רכישת פעילות חברת AB-FORTIS הספרדית, אורמת טכנו שפרסמה את הדוח הרבעוני ופועלים . מחזור המסחר המקומי עומד בשעה 13:00 על כ-305.5 מיליון ₪.
מניית פרוטרום מובילה היום את העליות בת"א- 125, ואחריה בירוק קומפיוגן , דקסיה ישראל , סלע נדלן שפרסמה דוחות חיוביים ואף קיבלה המלצה חיובית מווליו בייס, מגה אור וצור . מנגד, מניות אורמת טכנו עומדות היום בראש טבלת הירידות. כמו כן בולטות בירידות אל על שממשיכה לרכז עניין בעקבות התפטרות המנכ"ל , לייבפרסון , אופקו הלת’ , מזור רובוטיקה ואודיוקודס . מחוץ לת"א-125, מניית רימוני מרכזת את עניין המשקיעים.
אופנהיימר מותירים דירוג נייטרלי למניית סרגון. בעקבות פרסום דוחות החברה, בבית ההשקעות מורידים את תחזית ההכנסות ל-2018 בכ-5% ואת תחזית הרווח למנייה בכ-22%, על מנת להתאימן לתחזית של הנהלת סרגון .
ווליו בייס מותירים המלצת קניה לסלע נדל”ן ומעדכנים מחיר יעד ל-8.57 ש”ח. בסקירה בעקבות פרסום הדוחות נכתב: "להערכתנו, אחזקה בחברה בעלת מאזן חזק, עלות חוב נמוכה ונגישות מצוינת לשוק ההון והחוב, היא תוספת ראויה לתיק ההשקעות"
חברת מועדוני הכושר הולמס פלייס הודיעה כי היא מקדמת הנפקה ראשונית בת”א. הולמס פלייס תנפיק 40% מהחברה. על פי הנכתב בתשקיף, יישום תוכנית הצמיחה האסטרטגית יביא את ה-EBITDA שלה לכ-75-100 מיליון שקל לשנת פעילות מלאה תוך 5-6 שנים ממועד התשקיף.
הרווח של אורמת טכנולוגיות ברבעון השלישי ירד ל-21 מיליון דולר לעומת 28 מיליון במקביל אשתקד. מנכ"ל החברה אמר: "אנו צופים הכנסות של 686 עד 696 מיליון דולר לשנת 2017, עם הכנסות של 463 עד 468 מיליון דולר במגזר החשמל ו-223 עד 228 מיליון דולר במגזר המוצרים".
מניבים ריט רשמה רווח נקי של 5.2 מיליון ש”ח ברבעון השלישי. הכנסות החברה מדמי שכירות הסתכמו ברבעון השלישי לסך של כ- 8.3 מיליון ש"ח, גידול של כ- 84%, לעומת הכנסות של כ- 4.5 מיליון ש"ח ברבעון השלישי של 2016.
הרווח הנקי של סלע נדל”ן זינק ב- 147% והסתכם ב-34 מיליוני שקלים. ההכנסות מהשכרה ברבעון היו 48.4 מיליון ש"ח לעומת 38.4 ברבעון המקביל אשתקד. דירקטוריון החברה הודיע כי ב-2017 סכום חלוקת דיבידנד לא יפחת מ-61 מיליוני שקלים.
הרווח הנקי לבעלי מניות FCR של גזית גלוב הסתכם ברבעון בכ-83.0 מיליון דולר קנדי לעומת 88.5 במקביל אשתקד. אדם פול, מנכ"ל החברה, אמר: "שיעור הצמיחה ב-FFO התפעולי למניה בשנת 2017 צפוי להיות חד ספרתי בטווח האמצעי. נמשיך להגדיל את שיעור הצפיפות בפורטפוליו".
חברת פרוטרום הודיעה כי היא רוכשת את פעילות חברת AB-Fortis הספרדית. ל-AB-Fortis טכנולוגיה מוגנת פטנט, מבוססת מיקרו-אנקפסולציה, המאפשרת מתן ברזל בספיגה ביולוגית מוגברת ותוך הימנעות מתופעות לוואי.
ננו דיימנשן משיקה מרכז הצגה ראשון לטכנולוגיית ההדפסה בתלת מימד לאלקטרוניקה. המרכז החדשני יאפשר ללקוחות, שותפים עסקיים ומפיצים להתנסות בטכנולוגיה וכן ללמוד על עיצוב, תכנון וייצור רכיבים ומעגלים אלקטרוניים בשיטת הדפסה תלת מימדית מתקדמת.
אנגל שלמה הורשעה יחד עם נושאי משרה בעברות של הסדר כובל. במסגרת הכרעת הדין, הורשעו ירון אנג’ל, מנכ"ל החברה ודירקטור בה, מרדכי חסין, מנהל מכירות בחברה, וערן שפיגל, מנהל מכירות בחברה, בעבירות לפי חוק ההגבלים העסקיים.
אינרום תעשיות בנייה תמשיך בשימוש הבלעדי במותג המוביל ”איטונג”. משך ההסכם נקבע לפחות עד סוף 2025, תמורת תשלום אחד מיידי מראש בסך של 1.6 מיליון אירו עבור כל 10 שנות ההסכם, המשקף סך של כ- 160 אלף אירו לשנה.