רמי דרור, מנכל הלמן-אלדובי<br>קרדיט: יח"צ
רמי דרור, מנכל הלמן-אלדובי קרדיט: יח"צ

"דוחות טובים של החברות בארה"ב - בעיקר בתחום הטכנולוגיה - בשילוב נתוני מקרו טובים, ממשיכים לדחוף את שוקי המניות בעולם לעליות, ומנגד מעיבים על שוק אגרות החוב. נראה כי בתקופה הקרובה מומלץ להישאר באחזקות גבוהות יחסית במניות, בעיקר בארה"ב וביפן, ומנגד להיות זהירים יותר בהשקעה באגרות חוב ארוכות". כך עולה מסקירה שבועית שפרסמו היום כלכלני הלמן-אלדובי.

 

בהלמן אלדובי מעריכים כי "המסחר באחוזת בית צפוי להיפתח על רקע סגירה חיובית ביום שישי בוול סטריט בשל פרסומי נתוני מאקרו חיוביים בארה"ב ופרסומי דוחות טובים בהובלת מניות הטכנולוגיה הגדולות". הם הוסיפו כי "השווקים בחו"ל גבוהים, כאשר המשקיעים בעולם מתמקדים בתקופה זו במספר גורמים שעשויים להשפיע על כיוון השווקים: מדיניות הכלכלית של הנשיא טראמפ (רפורמת המיסוי המתוכננת) והאם הוא יצליח ליישם אותה, המשבר עם צפון קוריאה, סאגת קטלוניה- ספרד, בחירות באיטליה, והמדיניות המוניטארית בגוש האירו וארה"ב".

 

התפתחויות כלכליות ואינדיקאטורים מרכזיים שפורסמו לאחרונה: בארה"ב, מדד בטחון הצרכנים טיפס באוקטובר לשיא של 13 שנים (רמה של 100.7 נקודות לעומת רמה של 95.7 נקודות בספטמבר), והתוצר המקומי הגולמי (GDP) צמח ברבעון השלישי בקצב שנתי גבוה מהצפוי של 3%.

 

באירופה - הבנק המרכזי של אירופה הכריז על צמצום תוכנית ההרחבה הכמותית בחודש ספטמבר 2018 וכי סכום רכישות האג"ח ירד מ-60 מיליארד יורו בחודש ל-30 מיליארד יורו בחודש.

 

בישראל - ברבעון השלישי היצוא התעשייתי ירד ב- 13.8% (נתוני מגמה בקצב שנתי) לאחר ירידה של 7.7%ברבעון השני.

 

שוקי ההון: מניות- שוקי המניות בארץ ובעולם סגרו את השבוע במגמת עלייה. מדד המעו"ף עלה השבוע ב- 0.18% לצד מדד ת"א 125 שעלה ב- 0.12%. כאשר מבחינה סקטוריאלית בלט לחיוב מדד ת"א ביטוח פלוס אשר הציג עליית שערים של כ-1.20% בממוצע לעומת מדד ת"א נפט וגז שבלט לשלילה וסגר את השבוע בירידה של 3.77%. בארה"ב, מדד ה- S&P500 סגר את השבוע בעלייה של 0.23% לצד הנאסד"ק שסגר בעלייה של 1.71%. באירופה, המדדים נסחרו במגמה חיובית, כאשר מדד הדאקס הגרמני סגר את השבוע עם עלייה של 1.74% לצד מדד ה- Eurostoxx50 שסגר בעלייה של 1.31%.

 

אג"ח- האפיק הסולידי והאפיק הצמוד נסחרו השבוע במגמת ירידה. האג"ח באפיק הממשלתי הצמוד ירד ב- 0.45% לצד האפיק השקלי שירד ב-0.29%. כאשר האג"ח באפיק הקונצרני סגר את השבוע עם ירידה של 0.45% באפיק השקלי לצד האפיק הצמוד שסגר בירידה של 0.43%.

 

מט"ח- השקל סגר השבוע במגמה מעורבת אל מול המטבעות העיקריים, הדולר התחזק אל מול השקל בכ-1.27% ועמד על 3.53 ש"ח לדולר, כאשר האירו נחלש אל מול השקל בכ-0.17% וסגר ברמה של 4.1 ש"ח לאירו.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש